Flywheel ile sarı taksiler ABD'de Uber gibi çalışıyor

Flywheel ile sarı taksiler ABD'de Uber gibi çalışıyor

Flywheel adlı mobil uygulama ABD'deki geleneksel sarı taksileri, mobil araç paylaşım servisinin üyeleri haline getiriyor. Uygulama, iOS ve Android versiyonuyla birlikte geleneksel taksileri çağırmanız mümkün oluyor.

Flywheel aslında ülkemizde hizmet veren BiTaksi modeliyle aynı mantıkta çalışıyor. Sistemin amacı hem taksi şoförlerine müşteri bulmayı kolaylaştırmak hem de taksi arayan kullanıcılara mobil uygulama aracılığıyla çevredeki taksileri bulmayı kolaylaştırmak.

Flywheel an itibariyle San Francisco, Los Angeles, Seattle, Sacremento ve San Diego'da kullanılabiliyor. Flywheel son olarak yaptığı işbirliğiyle artık taksilerde taksimetrenin yerini alan bir yapıya da büründü. Bu gelişmeyle birlikte artık taksi şöförleri taksimetrelerini kaldırıp, sadece Flywheel uygulamasını da kullanılabiliyor. Regülatörlerce California'da onaylanan bu çalışma, Flywheel'in de Uber ile benzer şekilde çalışmasına izin verecek.

Özellikle Amerika pazarında Uber ve Lyft gibi girişimler özel araç çağırma hizmetleriyle birlikte mobil bir devrim yaratmış oldu. Avrupa ve Asya kıtasında ise Uber'i pek çok problem karşıladı. Bazı ülkelerde Uber gibi girişimler geleneksel sarı taksiler tarafından protesto edildi, hatta bazı ülkelerde ise yasaklarla karşılandı. 2014 yılında 15 milyon dolarlık yatırım alan Sidecar da dün yıl sonunda kapatılacağını açıklamış, geçtiğimiz günlerde ise Suudi Prens Alwaleed bin Talal, şimdi de Lyft’e yatırım yapmıştı. Özel araç ve taksi çağırma girişimleri içinde bulunduğumuz yıllarda hem büyük rekabet içerisindeler hem de artık yarışı önde geçirecek oyuncular yavaş yavaş belli olmaya başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.