Bulut bilişim dikeyine giriş yapan SkyAtlas'ın Revo Capital'den yatırım aldığını ve pazara yeni bir soluk getirmek istediğini sizlerle paylaşmıştık. Nisan ayında ilk adımlarını atan SkyAtlas, aradan geçen 4-5 ay içinde hızlı adımlarla ilerlemiş ve bu önemli detayları da yeniden sizlerle paylaşmak istedik.
Bulut altyapı hizmetleri sunan SkyAtlas, Turkcell ile önemli projeler geliştirmiş Kartaca bünyesinden çıkan bir girişim olarak pazara giriş yaptı. İlk müşterilerini de önemli kurumsal şirketlerden edinmeyi başarmıştı. Aldığmız güncel bilgilere şu anda 200'den fazla müşteriye hizmet veren SkyAtlas, küçük ölçekli girişimcileri ve geliştiricileri de müşterileri arasına eklemeye başlamış.
SkyAtlas Pazarlama Müdürü Demirtunç Ceylan, Amazon Web Services veya Microsoft Azure gibi 'gerçek' bir IaaS (hizmet olarak altyapı) girişimi olduklarını söylüyor. Dolayısıyla sanal sunucu kiralama hizmetini bulut hizmeti olarak sunmadıklarının altını çiziyor.
OpenStack ile güçlendirilmiş hizmetlerini esnek ve güvenilir olarak tanıtan SkyAtlas, Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası rakiplerine göre patent bekleyen Dynamic Scaling teknolojisi, veri merkezlerinin Türkiye’de olması ve bulut uzmanlığı/danışmanlığı ile hem yerel hem de küresel pazardaki rakiplerinin yerini almak istiyor.
SUSE'nin Türkiye'deki ilk bulut sağlayıcısı oldu
SkyAtlas, en son gelişme olarak SUSE’nin Türkiye’deki ilk 'cloud provider’ı olmuş ve SUSE Linux Enterprise Server’ı kurumsal müşterilerine sunmaya başlamış. Türkiye'de bulut bilişim pazar paylarının nasıl bölüşüldüğünü bilmiyoruz ama küresel bir oyuncu olan SUSE'nin Türkiye'deki ilk olarak SkyAtlas ile anlaşmış olmasının rekabet avantajı getireceği söyleyebiliriz.
SkyAtlas, Pioneers Festival’da 1.600 başvuru arasından seçilen ilk 50 girişim arasında giren (Türkiye’den seçilen tek girişim) ve sesini Avrupalı yatırımcılara duyurmuştu. Aldığımız bilgilere göre de hizmetlerini 2016 yılı içerisinde Türkiye sınırlarını ötesine taşımayı istiyor ve bu kapsamda yeni yatırım görüşmeleri de yapıyor.
Önümüzdeki dönemde 'hizmet olarak altyapı' (IaaS) girişimlerine olan ihtiyacın artacağını düşündüğümüzde SkyAtlas'ın bölge ülkelere erken adım atmasının faydalı olacağı oldukça net. Tabi bu ülkelerde de yabancı rakiplerin yer aldığnı göz önünde bulundurmak gerek.
Webrazzi okurlarına özel kupon
Teknoloji tabanlı girişimlerin önce kendini yerel pazarda kanıtlaması gerektiği malum. SkyAtlas da Webrazzi okurlarına özel 40 dolarlık bir ekstra kupon sunuyor ve sunduğu hizmetleri denemenizi istiyor.
Yeni müşterilere sunulan toplam 50 dolarlık kuponla General S isimli sanal sunucuyu ücretsiz Linux ile 1 aydan fazla bir süre, Windows lisansı ile de 1 aya yakın bir süre kullanılabilirsiniz. Bunun için WEBRAZZI40 kupon kodunu kullanmanız yeterli. İndirim tutarı 1 hafta içinde kullanılabilir ve müşterilerin ilk iki faturasından düşecek şekilde tanımlanmış.