Apple, Pentagon'un savunma amaçlı giyilebilir teknolojiler geliştirmesine yardım edecek

Apple, Pentagon'un savunma amaçlı giyilebilir teknolojiler geliştirmesine yardım edecek

Pentagon, 171 milyon dolarlık bütçeyle askeri amaçlı giyilebilir teknolojiler üretecek. Bunun için özel sektöre yönelen Pentagon,  aralarında Apple, Boeing ve Harvard gibi alanında lider isimlerin olduğu 162 şirket ve kuruluşla birlikte çalışacak.

Reuters'ın haberine göre, FlexTech Alliance adı verilen 162 üyeli girişim, askerler tarafından giyilebilecek, sensörlerle donatılmış, esnek, yüksek teknoloji cihazları geliştirecek. Cihazların savaş gemileri ve uçaklarında sahadaki personelin takibi ve stratejik entegrasyon için kullanılacağı belirtiliyor.

The Flexible Hybrid Electronics Manufacturing Innovation Hub çatısı altında geliştirilecek olan teknolojilerin ABD savunma üretim sektörünü desteklemesi amaçlanıyor. 171 milyon dolarlık bütçenin 75 milyon doları ABD hükümeti tarafından sağlanıyor.

Bir süredir giyilebilir teknolojiler üzerinde çalışan ve Apple Watch'ı bu yıl piyasaya sunan Apple'ın Pentagon ile birlikte çalışması, şirketin Washington ile yakınlaşan ilişkilerine bağlanabilir. Bununla birlikte savunma şirketlerinin teknoloji devleriyle yaptığı her iş birliği, iş birliğinin içeriğinden bağımsız olarak, kullanıcıların güvenlik ve gizlilik kaygılarını körükleyecek türden olabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.