Google akıllı takvim uygulaması Timeful'u satın aldığını açıkladı

Google, Gmail'in resmi blogu üstünden yaptığı resmi açıklamayla akıllı takvim ve görev yönetimi uygulaması Timeful'u satın aldığını duyurdu.
Google akıllı takvim uygulaması Timeful'u satın aldığını açıkladı

timeful-logoGoogle, Gmail'in resmi blogu üstünden yaptığı resmi açıklamayla akıllı takvim ve görev yönetimi uygulaması Timeful'u satın aldığını duyurdu.

Daha önce sizlere tanıttığımız Timeful, yapay zekayı kullanarak zamanınızı, görevlerinizi ve yapılacaklar listesinizi bir araya getiren bir asistan uygulaması. Google'ın bu satın almayı Gmail blogu üstünden duyurması da bir anlamda Timeful'un kullanım alanları konusunda bilgi veriyor. Timeful, Gmail içerisinde Google Apps'lerle konuşabilir hale getirilerek Gmail'i çok daha aktif ve efektif kullanılabilir kılacak. Timeful ile hatırlatıcılar, yapılacaklar listesi ve görev yönetimleri çok daha basit bir şekilde gerçekleşecek.

Timeful da resmi sitesi üstünden yaptığı açıklamayla birlikte önce kullanıcılarına, sonra da bugüne dek Timeful'a destek olan Khosla Ventures, Kleiner Perkins, Greylock, Data Collective, Pitango ve AGrade gibi yatırımcı şirketlere teşekkür etti. Timeful, uygulama mağazasından indirilmeye devam edebilecekken, Timeful ekibinin Google içinde yeni projelere yelken açacağı da belirtildi. Son olarak isteyen kullanıcıların şu ana kadar ki tüm verilerini Timeful üstünden indirebildiğini de ekleyelim.

Timeful geçtiğimiz yaz iOS uygulamasını piyasaya sürmüştü. Uygulama şimdilik Android için yok fakat Google tarafından satın alınmasıyla birlikte bir ihtimal uygulamanın Google Play'de gözükmesi de mevcut. Bir diğer alternatif ise Timeful isminin bir kenara bırakılıp, Timeful ile Google'a bağlanan yeteneklerin Gmail'in kendi içerisinde aynı dinamikte ayrı bir proje gerçekleştirmesi. Çalışma şekli her ne olursa olsun Google'ın Inbox, Takvim ya da Gmail gibi ürünleri içerisinde Timeful'un teknolojisini görüyor olacağız.

Google tarafından satın alınan girişimler arasına giren Timeful'un 4 ay kadar önce yayınlanan güncel tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.