Silikon Vadisi merkezli Ribbit Capital'den Paraşüt'e 3.7 milyon TL yatırım

Silikon Vadisi merkezli Ribbit Capital'den Paraşüt'e 3.7 milyon TL yatırım

Parasut Ribbit Capital YatirimBulut tabanlı fatura ve tahsilat yönetim sistemi Parasut.com, biraz önce Ribbit Capital ile 3.7 milyon TL (1.37 milyon dolar) değerinde yeni bir yatırım turunu daha sonlandırdığını açıkladı.

Paraşüt'ün Şubat ayında Revo Capital'den 1.5 milyon TL yatırım aldığını paylaşırken Ribbit Capital yatırımının bunu takip edeceğine dair duyumumuzu paylaşmıştık. Nihayet bu duyum teyit edilmiş oldu ve Paraşüt'ün 2015'in ilk çeyreğinde 5.2 milyon TL yatırım tutarına ulaştığını görmüş olduk.

Silikon Vadisi merkezli girişim sermayesi fonu Ribbit Capital'in Paraşüt'e Revo Capital ile birlikte daha önce de toplam 1.650 milyon TL yatırım yaptığını hatırlatalım.

Yazılım tabanlı bir hizmet (SaaS) olan B2B olarak hizmet veren Paraşüt, Türkiye'deki önemli bir eksiği kapatması açısından da gözde bir girişim. Zira küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansal operasyonlarını daha verimli yönetebilmesini sağlamak için elektronik devlet vizyonuna paralel bir iş yapıyor.

Paraşüt'ü kullanan firma sayısı 10 bini geçmiş

Şubat ayında 7 binden fazla firmanın kullandığı Paraşüt, 1,5 ay gibi bir sürede kullanıcısı sayısını 10 binin üzerine çıkarmayı da başarmış. Büyümesine paralel olarak ekibini genişleten İstanbul merkezli girişim, fatura oluşturma ve yazdırma, kredi kartı ile online tahsilat, ödeme takibi için otomatik hatırlatmalar, maaş takibi ve anında raporlama gibi faydalı özellikler tek bir platform üzerinde sunuyor.

2013 yılında Sean Yu, Fahri Özkaramanlı ve Andaç Türkmen tarafından kurulan Paraşüt'ün 2015 yılında KOBİ’lere e-fatura hizmeti sunmaya başlamak istediğinden ve 50 bin KOBİ’ye ulaşma hedeflerinden daha önceki yazımızda bahsetmiştik. Bu noktada Revo Capital'in e-fatura alanında etkili bir oyuncu olan FIT Solutions'a da yatırım yaptığını da eklemeden geçmeyelim.

parasut-ekip-logo

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.