Nokia, Alcatel-Lucent'i 15.6 milyar euroya satın aldı

Nokia, Alcatel-Lucent'i 15.6 milyar euroya satın aldı

Nokia Alcatel LucentCep telefonu birimini toplamda 5.4 milyar dolara Microsoft'a satan Nokia, büyük bir çıkış yaparak Fransız telekomünikasyon devi Alcatel-Lucent'i 15.6 milyar euro (16,6 milyar dolar) bedelle satın aldığını açıkladı. Nokia, yapılan açıklamaya göre Alcatel-Lucent'i tamamen hisse paylaşımıyla bünyesine katmayı başarmış ve Alcatel-Lucent hissedarları toplamda Nokia'nın yüzde 33.5'ine sahip olmuş.

Regülasyonlar açısından nihai imzanın 2016'da atılması öngörülürken, Nokia'nın Ericsson ve Huawei karşısındaki rekabeti kızıştıracak hamleler görmemiz mümkün. Amerika merkezli Bell Labs dışındaki tüm birimler Nokia çatısı altında toplanacak.

New York borsasında Alcatel Lucent'in piyasa değeri (ALU) yüzde 13.3 artışla 11,57 milyar dolara çıkarken, Nokia'nın değeri de yüzde 4'lük bir düşüşle 30.43 milyar dolara gerilemiş.

Alcatel Lucent

IP tabanlı dünyada yeni bir güç

IP bağlantılı dünyada yeni bir yer almak isteyen ve newconnectivity.com altında özellikle 5G'ye dönük hedeflerini paylaşan Nokia, artık 40 bin AR-GE mühendisiyle bu yeni dünyada yeni bir güç olacağını gösteriyor.

Diğer yandan Nokia, 2014 sonunda yeni teknoloji ürünleriyle hayatımıza girmeyi düşündüğünü paylaşmış ve Kasım 2014'te Androidli tableti Nokia N1'i tanıtmıştı. Haritacılık tarafında HERE uygulamasını Android'e taşıyan şirket, milyonlarca kez indirilen uygulamanın iOS sürümünü yayınlayacağını açıklamıştı ancak HERE işinin de satılmasının gündemde olduğu söyleniyor.

Finlandiyalı şirket bu satın almayla en azından şebeke altyapısı olarak hayatımızda yine varolmaya devam edecek. Nokia CEO'su Rajeev Suri'nin öne çıkan bir isim olup olmayacağını da zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.