Bing, şimdi de internetten yemek siparişine el atıyor

Bing, şimdi de internetten yemek siparişine el atıyor

bing logo arama motoruMicrosoft, arama motoru Bing'i popüler aramalar için özelleştirmeye devam ediyor.

En iddialı pazarında bile Google'ın oldukça gerisinde olan Bing'in yeni özellikleri yemek sipariş etmeyi kolaylaştırıyor ve otel aramalarında daha zengin sonuçlar sunuyor.

Yemek siparişine yönlendiriyor

Bing, özellikle yemek ve konum odaklı bir aramaları (Kadıköy'de adana kebap gibi) 'sipariş et' butonuyla yemek sipariş sitelerine yönlendiriyor. Böylece direkt siteye gidip hızlıca sipariş verebiliyorsunuz.

Bu özellik şimdilik sadece ABD'ye özel görünüyor ama özellikle Avrupa'da yemek siparişi alanındaki yatırımların hızla artması bu özelliğin Avrupa'da da işe yarayabileceğini düşündürüyor.

bing arama sonuclari yemek siparisi

Otel aramaları da zenginleşti

Bing, otel aramalarında ise kullanıcıların seçimini kolaylaştıracak daha zengin sonuçlar sunuyor. Yine belli bir bölge için otel araması yaptığınızda fotoğraf ve puanlama içeren yatay bir otel listesi karşınıza çıkıyor.

Yaptığınız arama sonucunda sunulan seçenekler içindeki bir otele tıkladığınızda ise harita ve kullanıcı yorumlarını görebiliyorsunuz. Elbette rezervasyon bağlantısı da yer alıyor.

bing arama sonuclari otel bilgileri rezervasyon

Yahoo'nun Firefox anlaşmasından sonra Google'ın pazar payı 7 yıldır ilk kez yüzde 75'in altına düşmüştü ve bu yeni özelliklerin rekabette yeni bir cephe açabileceğini söyleyebiliriz. Tabii bunu kendi içinde bir tespit olarak paylaşıyorum çünkü kullanıcı eğilimleri günden güne mobil uygulamalara doğru kayıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.