YouTube'da 1 dakikada neler oluyor? [infografik]

YouTube'da 1 dakikada neler oluyor? [infografik]

youtube-1dkFacebook'ta 1 dakikada nelerin olduğu özelinden internette 1 dakikada nelerin olduğu genel bilgileri daha önce infografik olarak paylaşmıştık. YouTube için hazırlanan yeni infografikse online video platformuna bir dakika da yüklenilen video ve izlenilenden fazlasını sunuyor.

Google ve Facebook'tan sonra Alexa sıralamasında 3. sırada gelen YouTube'un dikkat çeken rakamlarına video yüklenme sayılarıyla başlayalım. YouTube'a dakikada 100 saatlik video yükleniyor. Yüklenen videoya bir diğer açıdan baktığımızda YouTube'un video tanıma sistemi her dakika 100 saatlik videoyu incelerken bir günde 400 yıldan fazla videoyu inceliyor.

Google+ istediği etkileşimi yakalamamış olsa da Gooogle, YouTube yatırımında fazlasıyla memnun görünüyor. Sitenin trafiği kadar kullanıcı etkileşimi de dikkat çekiyor. Video beğenme ve yorum sayıları paylaşılmasa da kullanıcıların dakikada 1388 kanal takip ettiği infografikte yer alıyor.

YouTube'un dakikada 10 bin 654 dolar kazandığı tahmin edilirken kanallar arasında en çok ödemeyi yaptığının dakikada 13.31 dolarla PewDiePie olduğu belirtiliyor. 28 milyonda fazla takipçiye sahip PewDiePie yıllık 7 milyon dolardan fazla gelire sahip. YouTube'da popüler kanalların kazançlarını infografikte bulabileceğinizi belirterek ilginenlerin YouTube'dan yılda 100 bin dolar kazanmak o kadar da eğlenceli değil yazısına da göz atmalarını öneririm.

YouTube_Minute

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.