Sam Altman'ın Worldcoin'i, isim ve donanım değişikliği gerçekleştirdi

Biyometrik görüntüleme cihazı Orb'un yeni sürümünü tanıtan şirket, bundan sonra World adıyla faaliyetlerini sürdürecek.
Sam Altman'ın Worldcoin'i, isim ve donanım değişikliği gerçekleştirdi

Geçen yıl OpenAI CEO'su Sam Altman’ın Worldcoin'inin 115 milyon dolar yatırım aldığını ve kısa bir süre sonra piyasaya sürüldüğünü sizlere aktarmıştık. İris tarama odaklı blockchain tabanlı kimlik tanıma sistemi geliştirmeye odaklanan şirket, bu hafta düzenlediği bir etkinlikle biyometrik görüntüleme cihazı Orb'un yeni sürümünü tanıtırken, marka kimliğinde de değişikliğe gittiğini açıkladı. Worldcoin, adını değiştirdiğini bundan sonra World markası altında hizmet vereceğini açıkladı. 

Şirket, şimdiye kadar insanların gözlerini tarayan Orb aracılığıyla bir kullanıcının bot mu yoksa insan mı olduğunu tespit etmekteydi. Şirketin tanıttığı yeni Orb da, kimlik tespiti hizmetleri sağlamak için kullanılacak. Başlangıçta distopik görünen şirket, yapay zeka destekli deepfake'lerin her geçen gün daha inandırıcı hale geldiği bu iklimde gittikçe önem kazanıyor. 

Şirket yaptığı açıklamada şu ifadeye yer verdi: 

“İnsanlık şimdi yeni bir varoluşsal soruyla karşı karşıya: İnsanlar ve yapay zeka nasıl bir arada var olacak?”

World, kurucu ortak ve CEO Alex Blania tarafından yönetiliyor. Şirket, Orb'un yeni modelinin Nvidia Corp. firmasının Jetson çip setini kullanacağını açıkladı. Böylece yeni Orb, 5 kat daha fazla yapay zeka performansına kavuştu. Bu da , insan doğrulamalarının daha da hızlı ve sorunsuz bir şekilde kanıtlanmasını sağlayacak. World aynı zamanda insanların gerçek zamanlı kimlik tespiti ihtiyaçları için makineyi evlerine teslim ettirme imkanı da sunacak. 

Baş Cihaz Sorumlusu Rich Heley'nin paylaştığı bilgilere göre; Orb teslimatı tıpkı bir pizza siparişi vermek gibi olacak. Şirket açıklamasında, Deep Face adı verilen kimlik belirleme hizmetinin yapay zeka sahteciliği sorununu ele alacağını dile getirdi. Şİrketin belirttiğine göre World, dolandırıcılıkla mücadele için güçlü ve yeni bir yol sunacak. Şirket ayrıca etkinliğe katılan herkese ücretsiz bir Orb verileceğini açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.