Apple'ın iptal edilen otomobil projesinin bataryaları için BYD ile çalıştığı ortaya çıktı

Paylaşılan bilgilere göre; Apple, LFP hücreleri kullanan bataryalar geliştirmek için BYD ile çalıştı. 
Apple'ın iptal edilen otomobil projesinin bataryaları için BYD ile çalıştığı ortaya çıktı

Şubat ayında Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesinin iptal edildiğini sizlere aktarmıştık. Apple'ın iptal edilen otomobil projesi için bir batarya sistemi tasarlamak üzere Çinli bir otomobil üreticisini tercih ettiği ortaya çıktı. Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre Apple lityum demir fosfat (LFP) hücreleri kullanan bataryalar geliştirmek için Shenzhen merkezli bir otomobil şirketi olan BYD Co. ile çalıştı. 

İkilinin kurduğu iş ortaklığı kapsamında Apple, özellikle ısı yönetimi ve gelişmiş batarya paketleri gibi alanlarda mühendislik yeteneği sunarken, BYD üretim kaynaklarını ve tescilli LFP teknolojilerini sağladı. Paylaşılan bilgilere göre; üretilmesi planlanan bataryanın o dönemde çoğu elektrikli araç bataryasından daha güvenli ve daha uzun menzilli olması amaçlanıyordu.

Apple ve BYD arasındaki iş ilişkisi ise BYD'nin Apple'a ulaşmasıyla başladı. Aktarılan bilgilere göre Apple'ın otomobil projesi üzerinde çalışacak ortaklar aradığı süreçte, BYD, Blade bataryasının erken bir versiyonunu göstermek üzere şirkete ulaştı. Apple yöneticileri, bataryanın güvenliği ve kapasitesinden etkilenerek BYD ile çalışma kararı aldı. Bu noktada BYD otomobillerinin satışında Blade bataryasının etkili olduğunu söylemekte fayda var. 

Apple'ın iptal olan otomobil projesi için proje rafa kalkana kadar 10 milyar dolar harcadığını belirtelim. Projenin iptal olması bu yatırımlar karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaratsa da; tüm emekler bıoşa gitmedi. Bloomberg'ün ifadesine göre, otomobil projesinden elde edilen pil bilgileri, Vision Pro ve Neural Engine çipinin geliştirilmesinde diğer Apple ekiplerine yardımcı oldu.

Apple Car projesinin iptal edilmesiyle birlikte, projeyle ilgili ayrıntılar da açığa çıkmaya başladı. Bu bağlamda Apple'ın 2014 yılından bu yana Mercedez-Benz, Volkswagen ve hatta Tesla gibi birçok otomobil üreticisinden yardım almak için görüşmeler yaptığı öne sürüldü

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.