Apple'ın iptal olan otomobil projesi için bugüne kadar 10 milyar dolar harcandı

Apple, son on yılda Apple Car üzerinde çalışmak için 10 milyar dolardan fazla para harcadı.
Apple'ın iptal olan otomobil projesi için bugüne kadar 10 milyar dolar harcandı

Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesi iptal edildiğini dün sizlerle paylaşmıştık. The New York Times'ın haberine göre Apple, son on yılda Apple Car üzerinde çalışmak için 10 milyar dolardan fazla para harcadı. Apple projeyi ilk olarak 2014 yılında başlatmıştı. Söz konusu meblağ, proje üzerinde çalışan binlerce Apple mühendisi ve otomobil uzmanıyla birlikte araştırma ve geliştirme harcandı.

Apple'daki bazı çalışanların bu girişimin en başından beri başarısız olacağından şüphelendikleri ve aracı "Project Titan" kod adı yerine "Titanik felaketi" olarak adlandırdıkları da paylaşılanlar arasında.

Apple CEO'su Tim Cook zamanında projeyi onaylamış olsa da otomobil ekibinin üyeleri bunun imkansıza yakın olacağını biliyordu. Otonom sürüş özelliklerine sahip bir elektrikli aracın en az 100 bin dolara mal olacağı düşünülüyordu ve bu alanda sert bir rekabet ortamına sahip olacaktı. Hatta Apple'ın Elon Musk ile Tesla'nın olası bir satın alımı hakkında görüşmeler yaptığı bildirilmişti. Ancak Apple kendi otomobilini inşa etmenin Tesla'yı Apple'a entegre etmeye çalışmaktan daha mantıklı olduğuna karar verdi. Musk, 2014 yılında Apple ile görüşmeler yaptığını söylemiş, ancak o zaman bir satın alımın çok olası görünmediğini açıklamıştı.

Apple'ın iptal olan otomobil projesi üzerinde çalışan 2 binden fazla çalışanın çoğu farklı birimlere gönderilecek. Bu kişilerden bazıları yapay zeka gibi teknolojiler üzerinde çalışmak üzere Apple'daki diğer ekiplere katılacak ve bazıları da işten çıkarılacak. Apple, otomobil projesinden öğrendiklerini kameralı yapay zeka destekli AirPods, robot asistanlar ve artırılmış gerçeklik gibi diğer cihazlara uygulayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.