Adobe, yapay zeka destekli video üretim araçlarını kullanıma sundu

Firefly Video Modeli, kullanıcılara videolarını uzatma, görüntülerden video üretme ve metin komutlarıyla video oluşturma gibi olanaklar sunuyor.
Adobe, yapay zeka destekli video üretim araçlarını kullanıma sundu

Adobe'nin metinden videoya üretimsel yapay zeka aracının bu yıl Firefly'a geleceğini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise Adobe, uzun süredir beklenen yapay zeka destekli video üretim araçlarını nihayet kullanıcılara sundu. Şirketin Firefly Video Modeli, Premiere Pro’ya entegre edilen yeni araçlarla piyasaya sürüldü ve kullanıcılara videolarını uzatma, görüntülerden video üretme ve metin komutlarıyla video oluşturma gibi olanaklar sunuyor.

Firefly’ın en dikkat çeken özelliklerinden biri olan Generative Extend aracı, videoların başlangıcını veya sonunu iki saniyeye kadar uzatabiliyor. Bu özellik, özellikle küçük düzenlemeler için ideal olup, göz çizgisi kaymaları veya beklenmedik hareketleri düzeltmek için kullanılabiliyor. Ancak, bu uzatma özelliği sadece kısa videolar için geçerli ve 720p veya 1080p çözünürlükte, 24 FPS formatında çalışıyor.

Premiere Pro’ya ek olarak, Firefly web uygulaması da kullanıcıların "Metinden Videoya" ve "Görüntüden Videoya" araçlarını denemelerine olanak tanıyor. Bu araçlar, kısa ve düşük çözünürlüklü videolar oluşturuyor. Örneğin, metin komutlarıyla en fazla beş saniyelik videolar üretilebiliyor ve bu videoların kalitesi 720p ile sınırlı. Adobe, bu yeni araçların şu an için beta sürümünde olduğunu ve geliştirilme aşamasında olduğunu belirtiyor.

Adobe’nin yapay zeka video araçlarının ticari olarak güvenli olduğu da belirtiliyor. Şirket, bu araçların, telif haklarıyla korunmayan içeriklerle eğitildiğini vurgulayarak, diğer yapay zeka modellerine kıyasla daha güvenilir bir seçenek sunduğunu öne sürüyor.

Adobe, bu yeni yapay zeka araçlarını, 2024 Adobe MAX konferansında duyurdu ve kullanıcıları bu teknolojiyi benimsemeye davet etti. Adobe’nin Yapay Zeka Başkan Yardımcısı Alexandru Costin, “Yapay zekanın kreatif süreçleri hızlandıracağına inanıyoruz” dedi ve yeni araçların yaratıcı profesyonellere içerik üretme süreçlerinde büyük kolaylık sağlayacağını ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.