OpenAI, New York, Seattle, Paris, Brüksel ve Singapur'da yeni ofisler açıyor

OpenAI, New York, Seattle, Paris, Brüksel ve Singapur da dahil olmak üzere birçok şehirde yeni ofisler açtığını duyurdu
OpenAI, New York, Seattle, Paris, Brüksel ve Singapur'da yeni ofisler açıyor

Geçtiğimiz haftalarda 157 milyar dolar değerleme ile 6,6 milyar dolar yatırım alan OpenAI, paylaştığı bir gönderiyle, şirketin küresel genişleme çabalarının bir parçası olarak New York, Seattle, Paris, Brüksel ve Singapur da dahil olmak üzere birçok şehirde yeni ofisler açtığını duyurdu. Şirketin şimdiye kadar San Francisco, Londra, Dublin ve Tokyo'da ofisleri bulunmaktaydı. 

Şirketin açıklamasına göre; genel müdür Oliver Jay, uluslararası operasyonları denetleyecek. Bununla beraber Jay, Singapur'dan küresel genişlemeyi kolaylaştıracak. OpenAI'ın paylaştığı bilgilere göre; şirket, Singapur'da bir ekip kurmaya başladı. Söz konusu ekip, Asya Pasifik bölgesindeki müşterileri ve iş ortaklarını destekleyecek. Şu anda mühendisleri işe almaya başlayan Singapur ofisinin bu yılın sonunda açılması planlanıyor. OpenAI'ın Nisan ayında Tokyo ofisinin açtığını hatırlatalım. Singapur ofisi, OpenAI'ın Asya'daki ikinci ofisi olacak.

OpenAI CEO'su Sam Altman yaptığı açıklamada, Singapur'un yapay zeka alanında lider konumuna dikkat çekti. OpenAI'ın açıklamasına göre; Singapurlular dünya çapında kişi başına düşen en yüksek ChatGPT kullanıcıları arasında yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre; Singapur'daki haftalık aktif kullanıcı sayısı yılın başından bu yana iki katına çıktı. 

Yeni ofisin yanı sıra ulusal bir program olan AI Singapore ile yeni bir ortaklığa imza atan şirket, Güneydoğu Asya'daki konumunu güçlendirmeye kararlı. Singapurlu şirketleri ve araştırma kuruluşlarını yapay zekadan yararlanmada destekleyen AI Singapore, Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) tarafından 2017 yılında hayata geçirildi. Ortaklık kapsamında yapay zeka erişilebilirliğinin artırılması hedefleniyor. 

Son dönemde CTO Mira Murati ve Sora’nın eş başkanlarından Tim Brooks dahil olmak üzere üst düzey istifalarla gündeme gelen şirket, genişleme kapsamında yapacağı işe alımlarla yeni bir dengeye kavuşabilecek mi hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.