Pinterest, reklamverenler için yapay zeka özelliklerini tanıttı

Pinterest Performance+'ın yapay zeka özellikleri sayesinde reklamverenler, beyaz, boş veya düz arka planları yaşam tarzı görsellerine dönüştürebilecek
Pinterest, reklamverenler için yapay zeka özelliklerini tanıttı

Pinterest, Pinterest Presents etkinliğinde reklamverenlerine üretken yapay zeka ürünleri sunmaya başladığını duyurdu. Şirket, Pinterest Performance+ paketi için otomasyon ve yapay zeka özellikleri tanıttı.

Pinterest Performance+'ın yapay zeka özellikleri sayesinde reklamverenler, beyaz, boş veya düz arka planları yaşam tarzı görsellerine dönüştürebilecek. Şimdiye kadar Amazon, Google ve Meta gibi teknoloji devlerinde ve Crait AI girişiminde gördüğümüz bu özellik kendini Pinterest'te de göstermeye başladı. Pinterest Ürün Pinlerini geliştirerek daha fazla dönüşüm almak isteyen reklamverenler özellikten faydalanabilir. 

Pinterest Presents etkinliğinde paylaşılan bilgilere göre; Walgreens Pinterest'in üretken yapay zeka teknolojisini birden fazla kategoride 50 ürün üzerinde test etti. Ürünlerini Pinterest'e özgü bir şekilde sergileyebildiğini belirten şirket, standart beyaz arka planlara kıyasla yapay zeka tarafından oluşturulan arka planları kullanarak yüzde 55 daha yüksek tıklama oranı elde etti. Aynı şekilde şirketin belirttiğine göre; tıklama başına maliyet de yüzde 13 daha düşük oldu. 

Pinterest'in belirttiğine göre; yapay zeka ve otomasyon özelliklerinin bir arada kullanılması, reklamverenlerin kampanyalarını yüzde 50 daha az girdi gerektirecek şekilde oluşturmalarını sağlıyor. Kullanıcılar, Pinterest Performance+'ın farklı ürünlerini karıştırıp eşleştirebiliyor. Üstelik Pinterest Performance+'da teklif verme sürecinde en yüksek değer için optimize etme özelliği de sunulacak. Böylece reklam verenler, reklamlarda yalnızca tıklama veya dönüşüm hacmi seçeneklerinin ötesine geçebilecek. 

Pinterest'in paylaştığı verilere göre; reklamverenler, ilk testlerde işlem başına maliyette yüzde 64'lük bir düşüş gördü. Dönüşüm oranlarında yüzde 30'luk bir artış yaşayan reklamverenler, reklam harcamalarında 1,8 kat getiri elde etti. 

Bu gelişmelere ek olarak, Pinterest, Promosyonlar aracını duyurdu. Promosyonlar, kullanıcılara indirimler sunuyor. Kişiselleştirilmiş Promosyonlar ve Fırsatlar reklam modülleri de Pinterest kullanıcılarına satış ve indirimlerin gösterilmesine yardımcı olacak. Bu araçlar ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, Almanya, Meksika, Brezilya ve Japonya'da reklamverenlerin talebi üzerine kullanıma sunulacak. Öte yandan dünyanın dört bir yanındaki tüm reklamverenler, Dikkate Alma, Dönüşümler veya Katalog Satışı için Performans+ kampanyalarına erişebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.