Akıllı TV'ler için ana sayfada tıklanabilir reklam deneyimi sunan şirket: TheAdTV

TheAdTV ile Philips marka akıllı televizyonların ana sayfasında tıklanabilir reklam gösterimi gerçekleştirilebiliyor. 
Akıllı TV'ler için ana sayfada tıklanabilir reklam deneyimi sunan şirket: TheAdTV

Titan Operating System (Titan OS) altyapısını kullanarak geliştirilen The AdTV, Naz Soysal Arıkal ve Faruk Emre Kocuk tarafından Temmuz 2024 tarihinde İstanbul’da, Türkiye, Avrupa ve MENA bölgesinde CTV anasayfa reklamcılık faaliyetlerini yürütmek için kuruldu. TheAdTV ile Philips marka akıllı televizyonların ana sayfasında tıklanabilir reklam gösterimi gerçekleştirilebiliyor. 

Yakın zamanda şirket, bu konuda TAB Gıda ile bir çalışma gerçekleştirdi. Yayın kuşağındaki reklamlardan bağımsız olarak televizyon açıldığında ve kumandadan HOME tuşuna her basıldığında, ekranın ana sayfasında gösterilen reklamda Chicken Big King Menü iletişimi yapıldı. Kullanıcılar, Philips akıllı televizyonların ana sayfasındaki tıklanabilir reklam görseline yerleştirilen QR kodu okutarak Tıkla Gelsin üzerinden Chicken Big King Menü siparişi verdi.

Şirket, Burger King ile ilk yayını yaptıktan sonra Türkiye İş Bankası, Volkswagen, BMW, Intel, İşGYO gibi pek çok markanın iletişimini yaptığını belirtiyor. Bunlara ek olarak pek çok lider markanın içerikleri de önümüzdeki ay için yayına girecek. 

The AdTV'nin öne çıkan verileri 

Şirket, Türkiye'de, Birleşik Krallık'ta ve İspanya'da faaliyet gösteren toplamda 15 kişilik bir ekibe sahip. CTV anasayfa reklam yayınlanılan Philips marka Türkiye cihaz sayısı 550 bin, günlük gösterim (impression) hacmi ise yaklaşık 1 milyon olarak öne çıkıyor. Sadece Avrupa’da Philips için 4,5 milyon, sözleşme sürecinde olunan markalarda ise 60 milyon cihazlık bir envanteri bulunuyor. 

Televizyonların işletim sistemiyle anlaşmaları bulunan The AdTV, global ve yerli başka bir takım televizyon markalarının işletim sistemleriyle sözleşme süreçlerinin devam ettiğini belirtiyor. Şirket, diğer TV İşletim sistemleriyle de anlaşmalarını tamamladıktan sonra, globalde CTV Ana Sayfa reklam yayını gerçekleştirebileceği cihaz sayısı 90 milyona yakın olacak.

Satış ve geliştirme faaliyetini yürütülen CTV Ana Sayfa Reklamcılığı konusunda Türkiye’de henüz bir rakibinin bulunmadığını belirtiyor. Şirket, 2024 yıl sonuna kadar belli bir CPM fiyatı üzerinden satış yaptığını dile getiriyor. 

Şirketin belirttiğine göre; günümüz medya ortamında, izleyicilerin dijital akış platformlarına dağılması, içerik sahipleri ve reklamcılar için önemli zorlukları da beraberinde getiriyor. Dağıtık medya ortamında izleyici kitlesine ulaşmak içinThe AdTV'nin önemli bir çözüm sunduğunu söyleyebiliriz. Zira şirket, CTV ana sayfa reklamlarıyla izleyicilerin televizyonu açtıklarında karşılaştıkları ilk içerikle doğrudan onlara ulaşma imkanı sunuyor.

Kullanıcılar, farklı akış uygulamalarına yönelmeden önce mutlaka ana sayfadan geçmek zorunda olduğu için, TheAdTV aracılığıyla marka mesajını etkili bir şekilde iletmek için fırsat sağlanıyor. Bu sayede, markalar ve içerik sahipleri, daha etkili kampanyalarla hedef kitlelerine ulaşabiliyor. 

Şirket, TV sektöründe CTV markalarını artırarak, hem Türkiye'de hem de global ölçekte markalar, reklam verenler ve kullanıcılar için değerli bir mecra olma konumunu güçlendirmek ve bilinirliğini artırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.