TikTok, içerik üreticilerin para kazanmasını sağlayan abonelik sistemini tanıttı

Bu özellik, Brezilya, Fransa, Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Endonezya, İtalya, Japonya, Güney Kore ve ABD içerik üreticilerine sunuluyor.
TikTok, içerik üreticilerin para kazanmasını sağlayan abonelik sistemini tanıttı

Sosyal medya platformu TikTok'un içerik yönetimi için 40 bin kişilik ekibi ve yapay zekayı kullandığını sizlere aktarmıştık. Platform, bugün yeni bir haberle gündeme geldi. 

TikTok, içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlayan yeni bir abonelik sistemi tanıttı. Bu özellik, Brezilya, Fransa, Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Endonezya, İtalya, Japonya, Güney Kore ve ABD içerik üreticilerine sunuluyor. Artık içerik üreticileri, abonelerine özel içerikler, canlı yayınlar ve çeşitli avantajlar sunarak daha fazla gelir elde edebilecek.

Abonelik sistemi, üç farklı katman ve fiyat seçeneği sunuyor. Kullanıcılar, abone olduklarında özel videolar ve sadece abonelere açık içeriklere erişim kazanacak. Ayrıca, aboneler için özel iletişim kanalları olan Sub Space'e erişim sağlanacak. Bu alan, içerik üreticilerinin aboneleriyle daha yakın etkileşimde bulunmalarına imkan tanıyor.

Abonelere ayrıca, canlı yayınlar sırasında kullanabilecekleri benzersiz etiketler ve isimlerinin yanındaki rozetler de verilecek. İçerik üreticileri, kendi topluluklarına özel olarak tasarlanmış ayrıcalıklar sunma imkanı da bulacak. Bu yeni özellik, TikTok'un Patreon ve diğer içerik platformlarıyla rekabet etme çabasının bir parçası olarak öne çıkıyor.

TikTok'un yeni abonelik özelliği, içerik üreticilerine ek gelir fırsatları sunarak onların platformda kalıcı olmasını sağlıyor. Bu durum içerik üreticilerinin daha fazla özgün içerik üretmelerine ve aboneleriyle daha güçlü bir bağ kurmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca TikTok'un diğer platformlarla rekabet etmesine olanak tanıyor ve kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor. Abonelik modeli, içerik üretimini teşvik ederek platformun genel büyümesine katkıda bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.