Jony Ive, yapay zeka donanım projesi için OpenAI ile çalıştığını açıkladı

Apple'ın efsane tasarımcısı Jony Ive, yapay zeka donanım projesi için OpenAI CEO'su Sam Altman ile çalıştığını sonunda doğruladı.
Jony Ive, yapay zeka donanım projesi için OpenAI ile çalıştığını açıkladı

Apple'ın efsane tasarımcısı Jony Ive'ın şirketten ayrıldığını ve OpenAI ile birlikte Masayoshi Son'ın da desteğiyle "yapay zekanın iPhone'unu" icat etmek istediğini sizlere aktarmıştık. Jony Ive, yapay zeka donanım projesi için OpenAI CEO'su Sam Altman ile çalıştığını sonunda doğruladı. Yaklaşık bir yıldır konuşulan bu gelişme Ive'ın The New York Times'da yer alan profil yazısında kendini gösterdi. 

OpenAI ve Jony Ive'ın yapay zeka donanımı hakkında bilinenler 

Projenin detayları ise şu an için belirsizliğini koruyor. Paylaşılan bilgilere göre proje, Ive ve Laurene Powell Jobs'ın şirketi Emerson Collective tarafından finanse ediliyor. Şirket, yıl sonuna kadar 1 milyar dolar yatırım almayı planlıyor. Öte yandan 2023 yılında SoftBank CEO'su Masayoshi Son'dan alındığı iddia edilen 1 milyar dolarlık yatırımdan söz edilmiyor. 

San Francisco merkezli proje ekibi şu anda sadece 10 çalışana sahip. iPhone'da Ive ile birlikte çalışan iki önemli isim Tang Tan ve Evans Hankey de bu ekibe dahil. Paylaşılan bilgilere göre; cihazın tasarımında Ive'ın şirketi LoveFrom söz sahibi.

Times'ın aktardıklarına göre; Ive ve Altman, karmaşık talepleri yerine getirebilme kabiliyeti nedeniyle üretken yapay zekanın kullanıcılar için geleneksel yazılımlardan daha fazlasını yapabileceğini, ancak yeni bir bilgi işlem cihazı yaratılmasının nasıl mümkün olabileceğini tartışıyor. Geçen yıl cihazın dokunmatik ekran teknolojisinden ve orijinal iPhone'dan esinlenildiği konuşulmaktaydı. Bu anlamda projenin gizliliğini korumaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Üstelik LoveFrom'un kurucu ortağı Marc Newson'ın belirttiğine göre yapay zekâ donanımının ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.