Made by Google 2024 etkinliğinde öne çıkan yeni ürünler

Gemini Live'dan Pixel Buds Pro 2'ye etkinlikte öne çıkan yeni ürünlere gelin birlikte bakalım. 
Made by Google 2024 etkinliğinde öne çıkan yeni ürünler

Made by Google 2024 etkinliğinde Google Pixel 9 serisi dahil olmak üzere pek çok yeniliğe şahit olduk. Gemini Live'dan Pixel Buds Pro 2'ye etkinlikte öne çıkan yeni ürünlere gelin birlikte bakalım. 

Google Pixel 9 serisi 

Dün gerçekleşen Made by Google 2024 etkinliğinde Pixel 9 serisi tanıtıldı. Google, 6,3 inç ekranlı temel bir Pixel 9, 6,8 inç ekranlı bir Pixel 9 Pro XL ve 6,3 inç boyutunda yeni, daha küçük bir Pixel 9 Pro seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıktı. Her 3 cihazda da Google'ın güncellenmiş G4 Tensor çipi, daha iyi pil ömrü ve yeni bir uydu SOS özelliği yer alıyor.

Bu modellerin yanı sıra katlanan bir model olan Pixel 9 Pro Fold da tanıtıldı. Yenilenen Fold, önceki modelden daha uzun ve daha ince. Böylece bu yeni model, dışta 6,3 inç ve içte sekiz inç boyutlarında daha büyük ekranlar sunuyor. Pixel 9 Pro Fold'un da G4 Tensor çipine sahip olduğunu belirtelim. Cihaz, orijinal Pixel Fold'daki 1.450'ye karşılık 2.700 nit ile daha yüksek bir tepe parlaklığına sahip bir iç ekrana sahip. 

Serinin yapay zeka özellikleri

Google'ın yeni Pixel cihazları, şirketin Gemini yapay zeka asistanını da içeriyor. Kullanıcılar, yapay zeka asistanı sayesinde uygulamalar içinde belli bir bilgiyi arayabilirken, çekilen bir fotoğraf hakkında soru sorabiliyor.

Pixel 9 serisi ayrıca Pixel Screenshots ve Pixel Studio olmak üzere iki yeni yapay zeka uygulaması da sunuyor. Pixel Screenshots ile yapay zeka destekli bir şekilde kaydedilmiş ekran görüntülerinde bilgi arayabiliyorsunuz. Pixel Studio ise metinden görüntüye dönüştürücü işlevi görüyor. 

Pixel 9 serisine eklenen yapay zeka görüntü düzenleme araçları atasında "Beni Ekle" seçeneği de bulunmakta. Bu seçenek, iki sahneyi birleştirerek bir grup fotoğrafına birini ekliyor. Google Fotoğraflar'daki Magic Editor ise artık bir fotoğrafın tüm bölümlerini değiştirmek için üretken yapay zeka kullanmanıza da imkan tanıyor.

Serinin fiyatlandırması

Pixel 9, 799 dolarlık başlangıç fiyatıyla, Pixel 9 Pro ise 999 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcıların ilgisine sunuluyor. Pro XL 1.099 dolar fiyat etiketi ile dikkat çekiyor. Pixel 9 ve 9 Pro XL 22 Ağustos'ta gönderilmeye başlanacak, daha küçük olan Pixel 9 Pro ise Eylül ayında satışa sunulacak. Pixel 9 Pro Fold'un fiyatı 1.799 dolar. Cihaz, 4 Eylül'de gönderilmeye başlanacak.

Gemini Live

Google, Pixel 9 etkinliğinde Gemini için Gemini Live adında yeni bir sesli sohbet modunu kullanıma sunduğunu duyurdu. Gemini Advanced aboneleri tarafından kullanılabilen bu özellik, ChatGPT'nin sesli sohbet özelliğine çok benziyor, birden fazla ses arasından seçim yapılabiliyor ve bir butona dokunmadan konuşmayı kesecek kadar konuşulabiliyor. 

Gemini Live, kullanıcıların akıllı telefonlarında Google'ın yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini ile derinlemesine sesli sohbetler yapmasına olanak tanıyor. Google'ın daha tutarlı, duygusal açıdan etkileyici ve gerçekçi olduğunu iddia ettiği çok turlu diyaloglar sunan geliştirilmiş bir konuşma motoru sayesinde, insanlar sohbet robotu konuşurken Gemini'ın sözünü keserek takip soruları sorabiliyor ve Gemini da onların konuşma kalıplarına gerçek zamanlı olarak uyum sağlıyor.

Pixel Buds Pro 2 

Diğer modellere kıyasla daha küçük ve hafif olan yeni Pixel Buds Pro 2, bunu yeni Tensor A1 çipine borçlu. Söz konusu çipin, aktif gürültü engellemeyi (ANC) iyileştirmesi bekleniyor. Pixel Buds Pro 2'nin 11 milimetrelik sürücülerile öne çıktığını belirtelim. Ayrıca yeni nesil kulaklıklar, ANC etkinken sekiz saate kadar (veya kılıfla 30 saate kadar) ses çalma yeteneğiyle öne çıkıyor. Kulaklıkların, yeni tasarımıyla egzersiz sırasında kulaklarınızda kalacağını da eklemekte fayda var. Son olarak şirketin Gemini Live desteği ile Pixel Buds Pro 2'yi daha çekici hale getirmeye çalıştığını belirtelim. Pixel Buds Pro 2, 229 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Ürünler 26 Eylül'de gönderilmeye başlanacak.

İki farklı boyutuyla Google Pixel Watch 3

Şimdiye kadar yalnızca 41 mm'lik modeli mevcut olan Google'ın Pixel Watch, yeni modelinde 45 mm'lik daha büyük bir seçenek ile karşımıza çıkıyor. Daha ince çerçeveler ile daha fazla ekran alanı sunan Pixel Watch 3 yeni bir ultra geniş bant çipininin yanı sıra 2 bin nit'e kadar ulaşan daha parlak bir ekrana sahip.

Yeni fitness özellikleriyle kendinden söz ettiren Pixel Watch 3'ün en dikkat çekici özelliği kullanıcının nabzının durup durmadığını tespit etmesi. Cihaz, kullanıcının kontrol etme istemine yanıt vermemesi ve herhangi bir hareket algılamaması halinde acil servisleri arama desteği sunuyor. Söz konusu özelliğin ilk olarak olarak Avrupa'daki kullanıcılara sunulacağını belirtelim. Bluetooth destekli 41 mm Pixel Watch 3, 349,99 dolardan başlıyor. 45 mm'lik model ise 399,99 dolardan kullanıcılarla buluşacak. Her iki versiyonun da 10 Eylül'de satışa sunulması bekleniyor. 

Google'ın ev odağındaki ürünleri: Nest termostat ve Google TV Streamer 

Nest'in Öğrenen Termostatı, dokuz yıl sonra ilk kez yenilendi. Yeni Nest, Gemini AI desteği ile öne çıkıyor. Google Asistan, şirketin akıllı ev ürünlerinin asistanlarının adı olmaya devam etse de, doğal dil etkileşimlerini güçlendirmek için Gemini kullanılacak.

Chromecast serisinin yerini alan Google TV streamer ise Google Home ve Matter destekli cihazlar için bir akıllı ev merkezi olarak konumlanacak. Yayın yapmanın ötesinde Gemini destekli bazı yükseltmeler vaat edilmesine rağmen, ürün, Asistan'a bağlı kalacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.