Bending Spoons, dosya transfer servisi WeTransfer'ı satın aldı

Bending Spoons, dosya transfer servisi WeTransfer'ı satın aldı. Satın alma, şirketin dijital portföyünü genişletme stratejisi parçası olarak görülüyor.
Bending Spoons, dosya transfer servisi WeTransfer'ı satın aldı

Evernote'un çatı şirketi Bending Spoons'un 155 milyon dolar yatırım aldığını geçen şubat ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, bu kez bir satın alma haberiyle gündeme geldi.

Bending Spoons, dosya transfer servisi WeTransfer'ı satın aldı. Satın alma anlaşmasının finansal değeri açıklanmadı. İtalya merkezli şirketin WeTransfer’i satın alması, şirketin dijital portföyünü genişletme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

WeTransfer, son on yılda 600 bin abone ve 80 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Şirket, 2015’te 25 milyon dolar, 2019’da 35 milyon euro yatırım almıştı. Ancak şirket pandemi sonrası piyasa koşulları nedeniyle halka açılma planlarından vazgeçmişti.

Bending Spoons’un CEO’su Luca Ferrari, “WeTransfer, teknoloji ve yaratıcı alanlarda yüksek saygınlığa sahip bir isim. Şirketi ve markayı başarılı bir şekilde geleceğe taşımak için sorumluluk alacağız” diye konuştu.

Bending Spoons, geçmişte satın aldığı şirketlerin iş modellerini değiştirerek işten çıkarmalara neden oldu. Örneğin, Evernote’un ücretsiz abonelik modelini sınırlandırmış ve Filmic uygulamasındaki tüm çalışanları işten çıkarmıştı. Bu tür değişikliklerin WeTransfer’i de etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.

WeTransfer, bu yılın başında kullanıcıların dijital dosyaları doğrudan satışa sunabilmelerini sağlayan yeni bir özellik eklemişti ve bu özellik 100'den fazla para birimini destekliyordu.

Bir taraftan bu satın almanın WeTransfer’ın iş modelinde ve fiyatlandırmasında değişikliklere yol açabileceğini bunun da mevcut kullanıcılar için önemli etkiler yaratabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.