Trio Mobil, NewSpring Growth liderliğinde 26,5 milyon dolar yatırım aldı

Trio Mobil, NewSpring Growth liderliğinde 26,5 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin mevcut yatırımcıları 212 ve TIBAS Ventures da bu yatırım turuna katıldı.
Trio Mobil, NewSpring Growth liderliğinde 26,5 milyon dolar yatırım aldı

İş güvenliği odaklı yapay zeka ve IoT çözümleri sunan Trio Mobil, Amerika merkezli NewSpring’in büyüme fonu NewSpring Growth liderliğinde 26,5 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin mevcut yatırımcıları 212 ve TIBAS Ventures da bu yatırım turuna katıldı. Hatırlarsanız, endüstriyel güvenlik çözümleri geliştiren Trio Mobil'in 100. Yıl Girişim Sermayesi ve 212'den yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. 2021 yılının Temmuz ayında Trio Mobil'in 212'den yatırım aldığını hatırlatalım

Trio Mobil aldığı bu yeni yatırımla global ayak izini büyütmeyi hedefliyor. Trio Mobil, yatırım sayesinde küresel müşterilerine global pazarda daha güçlü destek sağlama, büyüme stratejilerini ivmelendirme ve ABD ile uluslararası pazarlardaki faaliyetlerini genişletme fırsatı bulacak. 

Girişimin faaliyet alanı

Fabrika ve depoların yanı sıra lojistik operasyonlarda da iş güvenliği ve verimlilik ihtiyaçlarını karşılayan Trio Mobil, entegre bir platform sunuyor. Şirket, gerçek zamanlı yapay zeka kameraları ve çalışanlar için giyilebilir cihazlar dahil olmak üzere, uçtan uca kapsamlı çözümler sunuyor.

Trio Mobil, 250'den fazla çalışanı ile 65 ülkede ve 5 kıtada faaliyet gösteriyor. Girişim, yerli Ar-Ge ve üretim olanaklarına da sahip. Trio Mobil'in müşterileri arasında Coca-Cola, Unilever, Beko, PepsiCo, Mercedes-Benz, Ford ve B/S/H da yer alıyor. Trio Mobil tarafından paylaşılan bilgilere göre; şirket, lider markaların 1 milyondan fazla çalışanını koruyor. Dünya genelinde endüstriyel operasyonlarda ve araç filolarında iş güvenliği standartlarını yükseltiyor.

İş güvenliğinde öne çıkan veriler

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) verilerine göre, dünya genelinde her yıl yaklaşık 3 milyon kişi iş kazaları ve hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor, 400 milyon kişi ise iş kaynaklı ölümcül olmayan yaralanmalarla karşı karşıya kalıyor. Trio Mobil'in hedefi, sıfır kaza ile maksimum güvenlik sağlayarak operasyonlarda güvenli çalışma ortamları oluşturmak. 

Trio Mobil CEO'su ve Kurucu Ortağı Nevzat Ataklı yaptığı açıklamada yatırım ile birlikte, inovasyonlarını daha da ileriye taşıma ve küresel operasyonlarda müşterilere üst düzey destek sunma konusunda büyük bir heyecan içerisinde olduklarını dile getirdi. 

212'nin ortağı Numan Numan ise Trio Mobil’in ilk VC destekçisi olarak ilk günden itibaren yanında olduklarını vurgularken, Bu olağanüstü yolculuğun bir sonraki aşamasına NewSpring ile birlikte adım atmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

NewSpring ortağı Hart Callahan da Trio Mobil'in sektöründe çığır açan yenilikler yapma ve sürekli ilerleme gösterme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.