Alphabet, yılın ikinci çeyreğinde 84,72 milyar dolar gelir elde etti

Alphabet, yılın ikinci çeyreğine dair verileri paylaştı. Alphabet tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğinde toplamda 84,72 milyar dolar gelir elde etti.
Alphabet, yılın ikinci çeyreğinde 84,72 milyar dolar gelir elde etti

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in 2024'ün ilk çeyreğinde 80,5 milyar dolar gelir elde ettiğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Günümüzün en değerli şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkan Alphabet, yılın ikinci çeyreğine dair verileri paylaştı. 

Alphabet tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğinde toplamda 84,72 milyar dolar gelir elde etti. Alphabet'in performansının beklentileri aştığını da ekleyelim. Analistlerin beklentisi Alphabet'in yılın ikinci çeyreğinde 84,19 milyar dolar gelir elde edeceği yönündeydi. 

Hatırlatmak gerekirse Alphabet, 2023 yılının ikinci çeyreğinde 74,6 milyar dolar gelir elde etmişti. Kısacası bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında gelir yüzde 14 oranında artış gösterdi.

84,72 milyar dolarlık gelirin büyük bir kısmını ise reklam gelirleri oluşturuyor. Paylaşılan rapora göre reklam gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 11 artarak 64,6 milyar dolara ulaştı. 64,6 milyar dolarlık reklam gelirlerini ise sırasıyla 10,35 milyar dolar gelir ise Google Cloud gelirleri ve 8,66 milyar dolar gelir ise YouTube reklam gelirleri izliyor. 

2023 yılının ikinci çeyreği ile kıyaslandığında Google Cloud gelirlerinin yüzde 28, YouTube reklam gelirlerinin ise yüzde 13 oranında artış gösterdiğini de ekleyelim. Şirketin kârı da yılın ikinci çeyreğinde artış gösterdi. Alphabet'in aktardığı bilgilere göre şirket, yılın ikinci çeyreğinde 23,6 milyar dolar kâr elde etti. Bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında kâr, yüzde 28,6 oranında arttı. Her alanda analistlerin beklentisini aşmayı başaran Alphabet'in iyi bir çeyrek geçirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.