Anthropic, Claude Android uygulamasını yayına aldı

Uygulama, Anthropic'in pek çok değerlendirmede GPT-4o'yu geride bırakan yeni modeli Claude 3.5 Sonnet'e ücretsiz erişim de sunmakta.
Anthropic, Claude Android uygulamasını yayına aldı

Anthropic, Claude Android uygulamasını dün yayına aldı. Böylece şirket, Claude'u daha fazla kullanıcıyla buluşturabilecek. Claude Android uygulaması, Mayıs ayında yayınlanan iOS sürümü gibi çalışacak.

Uygulama, Anthropic'in pek çok değerlendirmede GPT-4o'yu geride bırakan yeni modeli Claude 3.5 Sonnet'e ücretsiz erişim de sunmakta. Aynı şekilde uygulama aracılığıyla Anthropic'in Pro ve Team aboneliklerini de edinmeniz mümkün.

Kullanıcıların Claude ile yaptıkları konuşmaları cihazlar arasında senkronize edebileceğini belirtelim. Ayrıca uygulamaya fotoğraf ya da dosya yüklenebilecek. Böylece uygulama, gerçek zamanlı görüntü analizi gerçekleştirebilecek. Bunlara ek olarak Claude Android uygulaması, gerçek zamanlı dil çevirisini de içeriyor. Bununla beraber Claude Android uygulaması, kurumsal müşterilerin Claude hesaplarına mobil olarak erişmesine de imkan sağlıyor. 

Aslında dönem dönem OpenAI, Meta ve Google gibi rakiplerine kıyasla daha iyi modellerle karşımıza çıkan Anthropic, kullanıcıların ilgisini çekmekte güçlük yaşıyor. Özellikle yapay zeka alanının devi haline gelmiş ChatGPT ile karşılaştırdığımızda Anthropic'in uygulamalarının indirme sayısı bakımından geride kaldığını görüyoruz.

ChatGPT iOS uygulaması, 6 günde 500 bin indirmeye ulaşmıştı. Claude iOS uygulaması ise piyasadaki ilk haftasında küresel olarak 157 bin toplam indirmeye ulaşabildi. Şirketin, OpenAI ile rekabetinde öne çıkabilmesi için ortaya koyduğu modellerin kalitesinden daha fazlasına ihtiyacı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.