Günümüzün en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok'un çatı şirketi ByteDance'in, sahip olduğu teknolojileri BytePlus markası ile birlikte diğer şirketlere satmaya başladığını 2021 yılında sizlere aktarmıştık.
ByteDance'in kurumsal teknoloji kolu konumunda yer alan BytePlus, Türkiye'de hizmet vermeye başladı. Bu hamle ile birlikte TikTok, Capcut ve Moonton Games gibi sosyal medya ve oyun şirketlerinde kullanılan görsel efektler, içerik oluşturma, kişiselleştirme ve bulut video çözümleri gibi teknolojiler Türkiye'deki uygulama ve oyun geliştiricilere sunulmuş oldu.
Mobil uygulamalara yeni özelliklerin eklenmesi uzun bir geliştirme süreci gerektirebiliyor. BytePlus müşterileri, sunulan bu özellikleri oldukça kolay bir şekilde kendi uygulamaları veya platformlarına ekleyebiliyor. BytePlus ile sunulanlar arasında yapay zeka çözümlerinden canlı yayın hizmetlerine, artırılmış gerçeklikten video düzenlemeye kadar pek çok özellik yer alıyor. Behiç Uzel liderliğinde çalışmalarına başlayan BytePlus'ın Türkiye’deki iş ortağı ise MWC Yönetim ve Danışmanlık oldu.
Lansman etkinliği kapsamında açıklamalarda bulunan BytePlus Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Long Li, Türkiye’nin bölgenin en büyük oyun ve uygulama geliştirme ekosistemine sahip olması nedeniyle Türkiye pazarının stratejik önemini vurguladı ve Türkiye’deki oyun ve uygulama geliştiricilerle iş birliğini artırmanın BytePlus’ın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.
BytePlus Türkiye Ülke Müdürü Behiç Uzel, Türkiye’deki oyun ve uygulama geliştirme ekosistemindeki şirketlerin ağırlıklı olarak ihracatçı olmasından dolayı, BytePlus ürün ve çözümleriyle Türkiye’deki geliştiricilerin yurt dışındaki rekabet gücünü ve pazar payını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Etkinlik kapsamında ekosistemin ilgili ürünlere olan erişimini artırmak için ihracatçı teşvik programları özelinde yapacakları çalışmaları katılımcılarla paylaşan MWC Yönetim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Ramazan Sarıcı, BytePlus - MWC Yönetim ve Danışmanlık iş birliği kapsamında BytePlus ürün ve servislerinin Türkiye’de yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini aktardı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap