Threads, 175 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya ulaştı

Şubat ayında 130 milyon olan Threads'in aylık aktif kullanıcı sayısı Nisan ayında 150 milyon'a yükselmişti.
Threads, 175 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya ulaştı

Rekabet Kurumu kararıyla Türkiye'de kullanıma kapatılan Threads, küresel olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in açıklamasına göre; Threads'in aylık aktif kullanıcısı 175 milyonu aştı. 

Threads'in öne çıkan verileri

Şubat ayında 130 milyon olan Threads'in aylık aktif kullanıcı sayısı Nisan ayında 150 milyon'a yükselmişti. Bu anlamda istikrarlı bir büyümeden söz etmek mümkün. Meta'nın paylaştığı bilgilere göre kullanıcılar, Threads'i görsellerden ziyade metin içerikleri için tercih ediyor. Tüm Threads gönderilerinin yüzde 63'ü yalnızca metin içeriklerinden oluşuyor. Her dört gönderiden biri ise en az bir görsel içeriyor. Paylaşılan bilgilere göre Threads'te 50 milyondan fazla etiket oluşturuldu. En çok kullanılan ilk üç etiket PhotographyThreads, BookThreads ve GymThreads oldu. 

Threads X'in hızına yetişemedi

İlk olarak 3 Temmuz 2023'te kullanıma sunulan Threads, insanların Twitter'dan göç etmeye başladığı bir dönemde bir Twitter alternatifi olarak karşımıza çıkmıştı. İlk yılında Instagram entegrasyonunun da desteğiyle kayda değer bir kullanıcı sayısına ulaşan Threads, yine de eski adıyla Twitter, güncel adıyla X'in başarısına ulaşabilmiş değil. Elon Musk'ın Mayıs ayında açıkladığı verilere göre; X, 600 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Musk, bu kullanıcıların yarısının platformu günlük olarak kullandığını dile getirdi. Öte yandan Elon Musk, bahsi geçen kullanıcı sayısına otomatik hesapların, ya da spam botların dahil olup olmadığını belirtmedi. X, Mart ayında platformu günde yaklaşık 250 milyon, ayda ise 550 milyon kişinin kullandığını açıklamıştı. Ortalama olarak kullanıcılar günde 30 dakikalarını X'te geçiriyordu. 

Şimdiye kadar kullanıcıların taleplerine cevap vererek platformuna web uygulaması, düzenleme, taslaklara kaydetme seçeneğine ve hatta fotoğraf çekmeye kadar pek çok özellik kazandıran Threads'in önümüzdeki yıllarda rekabetini güçlendirmek için izleyeceği yol haritasını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.