Rekabet Kurumu kararıyla Threads artık Türkiye'de kullanılamayacak

Threads, paylaştığı bir bildirim ile Rekabet Kurumu kararı nedeniyle 29 Nisan 2024'ten itibaren artık Türkiye'de kullanılamayacağını açıkladı.
Rekabet Kurumu kararıyla Threads artık Türkiye'de kullanılamayacak

Meta'nın Twitter alternatifi Threads, paylaştığı bir bildirim ile artık Türkiye'de kullanılamayacağını açıkladı. Paylaşılan bildirimde Threads'in Rekabet Kurumu kararı nedeniyle 29 Nisan 2024'ten itibaren Türkiye'deki kişiler tarafından kullanılamayacağı paylaşıldı. 

Bu kapsamda Türkiye'deki kullanıcıların Threads profili devre dışı bırakılacak. Profilin devre dışı bırakılmasıyla içerikler ve profil diğer kullanıcılara görünür olmayacak. Buna rağmen kullanıcılar bilgilerini indirebilecek ve profillerini diledikleri zaman silebilecek. Şirket, yakın zamanda geri dönmeyi planladığını da açıklamasında belirtiyor. 

Ayrıca Instagram'ın yardım merkezinde yer alan bilgilere göre kullanıcılar Threads uygulamasını indiremeyecek ve Threads.net üzerinden platforma erişemeyecek. Bununla beraber Türkiye'deki kullanıcılar profil oluşturamayacak ve profillerine erişemeyecek. Tüm bu durumun kişilerin Instagram profillerini etkilemeyeceğini belirtmekte fayda var. 

2023'ün Temmuz ayında Instagram'ın Twitter rakibi uygulaması Threads'in açıldığını sizlere aktarmıştık. Instagram'ın Threads uygulaması yaklaşık 1 hafta içinde 100 milyon kullanıcıyı geçmişti. Son dönemde platformuna taslaklara kaydetme ve fotoğraf çekme özellikleri de ekleyen Threads, bu yeni gelişmeyle birlikte Türkiye'deki varlığını sonlandırmış oluyor diyebiliriz. 

Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.