Netflix, en ucuz reklamsız planını aşamalı olarak kaldırmaya başlıyor

Söz konusu uyarıyı alan kullanıcıların çoğu Kanada ya da İngiltere'de bulunuyor.
Netflix, en ucuz reklamsız planını aşamalı olarak kaldırmaya başlıyor

Netflix, mevcut aboneler için en ucuz reklamsız katmanını aşamalı olarak kaldırmaya başladı. Buna göre Netflix kullanıcılarının, temel plan için ayda 11,99 dolar ödeyen abonelerin 6,99 dolarlık reklam destekli katmanı, 15,49 dolarlık reklamsız katmanı ya da 22,99 dolarlık reklamsız 4K premium planı seçmeleri gerekecek.

Reddit'te yapılan paylaşımlara bakıldığında bu uyarıyı alan kullanıcıların çoğu Kanada ya da İngiltere'de bulunuyor ve bu da Netflix'in temel katmanı aşamalı olarak kaldırma planıyla örtüşüyor. Ocak ayında Netflix, Kanada ve İngiltere'den başlayarak bu yılın ikinci çeyreğinde mevcut aboneler için bu katmanı kaldıracağını duyurmuştu.

Bu noktada Netflix'in hem Kanada hem de Birleşik Krallık'taki fiyatlandırma sayfasında "Temel plan durduruldu" ve "planınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz" ifadesi yer alıyor. Türkiye'de şu anda bununla ilgili bir gelişme mevcut değil.

Netflix geçtiğimiz yıl ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'ta yeni üyeler veya tekrar üye olmak isteyen eski kullanıcılar için temel planını durdurmuştu. Netflix, ABD'deki mevcut aboneler için temel planı ne zaman aşamalı olarak kaldırmaya başlayacağına dair bir bilgi paylaşmadı. 

Genel olarak bakıldığında, diğer pek çok dijital yayın platformu gibi Netflix de kullanıcılarını mayıs ayından bu yana 40 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan reklam destekli planına doğru itmeye devam ediyor. Bakalım bu yeni hamle sonrasında şirketin abonelik tabanında nasıl bir değişim yaşanacak, önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. 

Son dönemde Netflix, dijitalden fiziksele dönüşüyle dikkat çekiyor. Tüm şirketler dijitalleşirken Netflix'in fiziksel eğlence merkezlerine yatırım yaparak bir dönüşüm gerçekleştirdiğini söylemek mümkün. Zira şirket, 2025 yılında Netflix House adı verilen büyük eğlence merkezlerini açmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.