Robinhood, platformuna yapay zeka özellikleri eklemek için Pluto'yu satın aldı

Yeni bir satın alma hamlesi ile karşımıza çıkan Robinhood, yapay zeka destekli yatırım tavsiyesi platformu Pluto'yu satın alacağını duyurdu.
Robinhood, platformuna yapay zeka özellikleri eklemek için Pluto'yu satın aldı

Robinhood'un kripto para borsası Bitstamp'i 200 milyon dolara satın alacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bir ay bile dolmadan yeni bir satın alma hamlesi ile karşımıza çıkan Robinhood, yapay zeka destekli yatırım tavsiyesi platformu Pluto'yu satın alacağını duyurdu.

Robinhood ve Pluto arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı. Pluto satın almasının temel nedeni ise Robinhood'un kullanıcılarına yapay zeka odaklı özellikler sunmak istemesi. 

Pluto ile Robinhood'a eklenecek yapay zeka özellikleri arasında trendlerin ve yatırım fırsatlarının daha hızlı tanımlanması, kullanıcılara yatırım stratejilerinde rehberlik ve gerçek zamanlı portföy optimizasyonu gibi özelliklerin yer alması bekleniyor.

2021 yılında Dakota McDaniels ve Jacob Sansbury tarafından ABD'de kurulan Pluto, kullanıcılarını veri analizi ve yapay zeka desteği ile yatırım kararları almalarına odaklanıyor. 10 binden fazla üyeye sahip olan Pluto, her ay 25 milyondan fazla yatırım kararını işliyor.

Pluto'nun bugüne kadar 4 milyon doların üzerinde yatırım topladığını da ekleyelim. Pluto'nun yatırımcıları arasında ise Nadav Eylath, Paul Arnold ve Raymond Tonsing yer alıyor. PitchBook verilerine göre ise şirketin değeri 12 milyon dolar seviyesinde.

Robinhood tarafından yapılan açıklamalara göre Pluto'nun kurucu ortağı ve CEO'su Jacob Sansbury, şirketin yapay zeka odaklı çalışmalarını güçlendirmek adına Robinhood'a katılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.