Robinhood, kripto para borsası Bitstamp'i 200 milyon dolara satın alıyor

Robinhood ve Bitstamp arasındaki satın alma anlaşmasına göre 200 milyon dolarlık satın alma bedelinin tamamı nakit olarak ödenecek.
Robinhood, kripto para borsası Bitstamp'i 200 milyon dolara satın alıyor

Robinhood'un 95 milyon dolar karşılığında kredi kartı girişimi X1'ı satın aldığını 2023 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, aradan geçen 1 yılın ardından yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu. Robinhood, tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, kripto para borsası Bitstamp'i 200 milyon dolara satın alıyor.

Robinhood ve Bitstamp arasındaki satın alma anlaşmasına göre 200 milyon dolarlık satın alma bedelinin tamamı nakit olarak ödenecek. Söz konusu satın alma hamlesinin bugüne kadar Robinhood tarafından gerçekleştirilen en büyük satın alma olduğunu da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre satın alma anlaşmasının 2025 yılının ilk yarısında tamamlanacak.

Robinhood, Bitstamp satın alma ile birlikte Binance ve Coinbase gibi kripto para borsalarına rakip olmuş oldu. Satın alma haberinin duyurulması ile birlikte ise Robinhood'un hisseleri yüzde 3,4 oranında yükseldi. Söz konusu anlaşmanın Robinhood Crypto'nun büyümesini hızlandırması bekleniyor.

2011 yılında Damijan Merlak ve Nejc Kodric tarafından Londra'da kurulan Bitstamp, Avrupa ve Asya'da popüler olan bir kripto para borsası olarak ön plana çıkıyor. Yatırımcıları arasında Pantera Capital ve Ripple'ın da yer aldığı Bitstamp'in bugüne kadar 12 milyon doların üzerinde yatırım topladığını da belirtelim.

Avrupa'da yeni olduklarını ve burada büyümeye devam etmekten heyecan duyduklarını belirten Robinhood Crypto Genel Müdürü Johann Kerbrat, Bitstamp'ın satın alınmasının küresel genişlemelerini hızlandıracağını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.