Apple, yapay zeka odağında Meta ile ortaklık kurabilir

Apple, Meta'nın yanı sıra yapay zeka alanında öne çıkan Anthropic ve Perplexity şirketleriyle de görüşmeler gerçekleştiriyor.
Apple, yapay zeka odağında Meta ile ortaklık kurabilir

Geçtiğimiz WWDC etkinliğinde yapay zeka çağına ayak uydurmak adına Apple Intelligence'ın yanı sıra OpenAI ile ortaklığını duyuran Apple, şimdi de Meta ile ortaklık kurmayı planlıyor. Wall Street Journal'da paylaşılan bilgilere göre; Apple, Meta ile yapay zeka odağında görüşmeler gerçekleştirse de; henüz bu görüşmelerin sonucu kesinlik kazanmadı. 

Ayrıca Apple, yapay zeka alanında öne çıkan Anthropic ve Perplexity şirketleriyle de görüşmeler gerçekleştiriyor. Cihazların işletim sistemiyle birlikte ChatGPT'yi yeni nesil iPhone'lara, iPad'lere ve Mac'lere getirmeyi planlayan Apple'ın, Google'ın yapay zeka botu Gemini'ı da ekosistemine eklemeyi planladığını belirtelim. Apple'ın yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, Google'ın Gemini'ının gelecekte Apple Intelligence'a eklenebileceğinin sinyalini verdi. Federighi'nin aktardıklarına göre Apple, kullanıcıların istedikleri modelleri seçmelerini sağlamak istiyor. Bu anlamda şirketin, sektörde modelleriyle öne çıkan hemen hemen her yapay zeka şirketiyle görüşmesi makul. 

Öte yandan bu bahsi geçen görüşmelerden yalnızca OpenAI ile olan ortaklık doğrulandı. OpenAI'ın GPT-4o modeli, Siri başta olmak üzere cihazlardaki araçları desteklemek için Apple Intelligence'a entegre edilecek. Bu kapsamda sunulacak özelliklerden bazılarının bu yıl içinde kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Bununla beraber şirket, Apple Intelligence'ı, Avrupa Birliği'nin Dijital Pazarlar Yasası nedeniyle Avrupa Birliği'nden uzak tutmayı planladığını açıkladı. 

Bu arada Apple'ın söz konusu ortaklıklar için ödeme yapmayı teklif etmediğini belirtelim. Bunun yerine Apple, daha sonra premium abonelikler satabilecek olan yapay zeka ortaklarına dağıtım sağlıyor. İlerleyen dönemlerde yapay zeka şirketlerinden hangilerinin Apple ekosisteminde yer alacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.