OpenAI'dan ayrılan Ilya Sutskever kendi yapay zeka şirketini kurdu

Ilya Sutskever, OpenAI'dan resmi olarak ayrıldıktan sadece bir ay sonra Safe Superintelligence Inc. (SSI) adlı yeni bir şirket kurdu.
OpenAI'dan ayrılan Ilya Sutskever kendi yapay zeka şirketini kurdu

OpenAI'ın kurucu ortaklarından biri olan baş bilim adamı Ilya Sutskever'ın şirketten resmi olarak ayrıldığını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Sutskever, o dönemde X'te yaptığı açıklamada, "Sırada benim için kişisel olarak çok anlamlı olan ve ayrıntılarını zamanı geldiğinde paylaşacağım bir proje olduğu için heyecanlıyım." ifadesini kullanmıştı. Şimdi ise bu projenin detayı ortaya çıktı.

Ilya Sutskever, OpenAI'dan resmi olarak ayrıldıktan sadece bir ay sonra Safe Superintelligence Inc. (SSI) adlı yeni bir şirket kurdu. Uzun süre OpenAI'ın baş bilim adamı olarak görev yapan Sutskever, yeni şirketi, Y Combinator'ın eski ortağı Daniel Gross ve OpenAI'ın eski mühendisi Daniel Levy ile birlikte kurdu.

Sutskever'in yeni şirketinin kuruluşunu duyuran bir paylaşımda, "SSI bizim misyonumuz, adımız ve tüm ürün yol haritamız, çünkü tek odak noktamız bu. Ekibimiz, yatırımcılarımız ve iş modelimiz SSI'a ulaşmak için uyumludur. Güvenlik ve kabiliyetlere, devrim niteliğindeki mühendislik ve bilimsel atılımlarla çözülecek teknik sorunlar olarak birlikte yaklaşıyoruz.

Güvenliğimizin her zaman önde kalmasını sağlarken yetenekleri olabildiğince hızlı geliştirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde huzur içinde ölçek büyütebiliriz. Tekil odağımız sayesinde yönetimin genel giderleri ya da ürün döngüleri dikkatimizi dağıtmayacak ve iş modelimiz sayesinde emniyet, güvenlik ve ilerleme kısa vadeli ticari baskılardan etkilenmeyecek." ifadesi kullanıldı.

Özetlemek gerekirse 2015 yılında kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyete geçen ve daha sonra bilgi işlem gücü için gereken büyük meblağlar daha belirgin hale geldiğinde kendini yeniden yapılandıran OpenAI'ın aksine, SSI sıfırdan kâr amacı güden bir kuruluş olarak tasarlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.