Yapay zeka ile metinden video oluşturan araç: VIVA

OpenAI'ın Sora aracı gibi faaliyet gösteren VIVA, metin komutlarıyla video oluşturuyor.
Yapay zeka ile metinden video oluşturan araç: VIVA

Son dönemde, bilhassa yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle içerik oluşturma odağında birçok araçla karşılıyoruz. Büyük yapay zeka şirketlerinin yanı sıra irili ufaklı girişimlerin de benzer işler yaptığını görüyoruz. Buna bir örnek de OpenAI'ın Sora aracı gibi faaliyet gösteren VIVA. Ancak en baştan belirtelim, VIVA kullanıcının işini bir noktada görüyor olsa da Sora kadar gelişmiş değil. En azından şimdilik.

VIVA'yı kullanmak için şu anda herhangi bir ücret talep edilmiyor, ancak Google veya Discord hesaplarınızdan biriyle üyelik oluşturmanız gerekiyor. Daha sonra yapmanız gereken tek şey bir komut girip onunla video oluşturmak. Eğer komut metin olarak yazılacaksa VIVA talep etmeniz durumunda sizin için o komutları daha ilgi çekici hale dönüştürebiliyor. Dilerseniz platforma görsel ekleyip yine komut vererek görseli daha kişiselleştirilebiliyorsunuz. Yani VIVA'nın yaptığı tek şey metinden video oluşturmak değil. 

Ben yaklaşık bir paragraflık bir komut yazdım. Aslında ilk etapta tek cümle yazdım ve VIVA'dan o cümleyi benim için geliştirmesini istedim. Benim talebim sörf yapan mavi bir muhabbet kuşunu kovalayan köpek balığı videosuydu, VIVA bunu daha hareketli bir şeye dönüştürdü ve köpek balığı ile muhabbet kuşu şekil değiştiren tek bir hayvana dönüştü. Hayao Miyazaki filmlerinin atmosferi gibi konsept yaratıldı dersem yanlış olmayacaktır.

Ancak VIVA'da görüntü kalitesi maalesef pek başarılı değil. Hayal ettiğim gibi bir içerik yaratılmış olsa girişimi sayfalarca övecek ve muhtemelen bununla yetinemeyecektim. Lakin girişimden şu an aldığım sonuç "eh" diyebileceğim bir seviyede, fakat VIVA yine de gelecek vadediyor. 

Girişimi denemek ücretsiz, bu yüzden VIVA'ya kendi web sitesinden ulaşıp siz de kendi komutlarınızla bir video oluşturmayı deneyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.