Kurum içi reklam ajansı Creative Lab'i duyuran Spotify, üretken yapay zeka reklamlarına odaklanacak

Markalar, yeni Creative Lab ekibiyle birlikte çalışarak etkileşimli reklam formatları üretebilirken, Spotify, üretken yapay zeka reklamları test edecek. 
Kurum içi reklam ajansı Creative Lab'i duyuran Spotify, üretken yapay zeka reklamlarına odaklanacak

Spotify dün paylaştığı bir açıklama ile ilk kurum içi reklam ajansı Creative Lab ile reklam alanındaki varlığını artırdığını duyurdu. Bu yenilik kapsamında şirket, markaların özel pazarlama kampanyaları oluşturmasına yardımcı oluyor. Buna ek olarak Spotify, üretken yapay zeka reklamlarını da test etmeye başlayacak. 

Spotify sözcüsünün aktardıklarına göre; markalar, yeni Creative Lab ekibiyle birlikte çalışarak etkileşimli reklam formatları üretebilecek. Bu reklam formatları arasında video ve sesli reklamlar, uygulama içi dijital deneyimler ve eylem çağrısı (CTA) kartları yer almakta. Creative Lab'in müşterileri arasında ise Rockstar Energy Drink ve Aperol bulunuyor. 

Creative Lab'in yanı sıra Spotify, reklamverenler için yeni bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor. Hızlı Ses olarak tercüme edebileceğimiz Quick Audio aracı markaların üretken yapay zeka kullanarak metinler ve seslendirmeler oluşturmasını sağlıyor. . Bir şirket sözcüsünün aktardıklarına göre; söz konusu araç yakında Spotify Ads Managers'da kullanıma sunulacak. 

Buna ek olarak şirket, podcast yayınlarında sunucunun okuduğu reklamları oluşturmak üzere yapay zekayı kullanma planı da mevcut. 

Spotify'ın, Creative Lab aracılığıyla reklamverenleri kendine çekmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Ne de olsa reklamverenlerin 615 milyon dinleyiciye ulaşabileceği devasa bir kullanıcı kitlesi mevcut. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.