Elon Musk'tan Apple ve OpenAI iş birliğine sert çıkış: "Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacak"

Elon Musk: "Apple OpenAI'ı işletim sistemi düzeyinde entegre ederse, Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacaktır. Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir."
Elon Musk'tan Apple ve OpenAI iş birliğine sert çıkış:

Geçtiğimiz aylarda OpenAI ve Sam Altman'a dava açan Elon Musk, Apple'ın üretimsel yapay zeka çözümü Apple Intelligence'ın hayata geçmesi halinde şirketlerinde yani SpaceX, Tesla ve X kurumlarında Apple cihazlarının kullanımını yasaklayacağını açıkladı. Apple Intelligence çatısı altında şirketin geliştirdiği özelliklerin yanı sıra Apple cihazlarının ChatGPT entegrasyonu kazandığını da belirtelim. 

Musk, Apple CEO'su Tim Cook'un Apple Intelligence'ı duyurmak üzere X'te paylaştığı gönderiye cevaben şu ifadeleri kullandı: 

İstemiyorum. 

Ya bu ürkütücü casus yazılımı durdurun ya da tüm Apple cihazları şirketlerimin tesislerinden yasaklanacak.

Elon Musk başka bir gönderide ise bu durumun güvenlik ihlali yarattığını ifade etti: 

Apple OpenAI'ı işletim sistemi düzeyinde entegre ederse, Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacaktır. Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir.

Ve ziyaretçilerin Apple cihazlarını kapıda kontrol etmeleri gerekecek ve bu cihazlar bir Faraday kafesinde saklanacak. 

Elon Musk bir dizi gönderi paylaşarak bu yeni gelişmeyi eleştirdi: 

Apple'ın kendi yapay zekasını oluşturacak kadar zeki olmamasına rağmen OpenAI'ın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olması son derece saçma!

Apple'ın verilerinizi OpenAI'a teslim ettikten sonra gerçekte neler olup bittiğine dair hiçbir fikri yok. Sizi satıyorlar.

Elon Musk bu konuda paylaştığı ifadeleri meme'ler ile destekleyerek yeni gönderiler paylaşmaya devam etti. Mus, konuyu eleştiren başka kullanıcıların gönderilerini de alıntılamayı ihmal etmedi. 

Elon Musk'ın gönderisini alıntılayarak "Kesinlikle" yorumunu paylaştığı @cb_doge adlı kullanıcı konuyu şöyle eleştirdi: 

Scarlett Johansson'ın OpenAI'ye sesini kullanmamasını söylediğini ama yine de klonlayıp kullandıklarını hatırlıyor musunuz?

Şimdi, kullanmalarına izin vermeseniz bile telefon verilerinizle neler yapabileceklerini hayal edin.

X'in yanıltıcı bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla geliştirdiği okuyucu notları özelliği bir süre sonra Elon Musk'In gönderilerinde de belirdi. Gönderilerin altında yer alan kullanıcı notu şu ifadelere yer vermekteydi:

"Apple Intelligence kişisel verilerinizi OpenAI'ye vermez. ChatGPT, Apple Intelligence, özellikle de Siri tarafından kullanılabilir, ancak gerekli değildir. İsteğinizi OpenAI'ye göndermeden önce bir istem sunulur ve yalnızca istem verileri paylaşılır."

Ancak bir süre sonra bu okuyucu notları sırra kadem bastı. Şu anda gönderilerin altında herhangi bir okuyucu notu görünmemekte. 

OpenAI ise Apple iş birliğini duyurduğu blog gönderisinde Siri ve Yazma Araçları içinde ChatGPT'ye erişirken gizlilik korumaları yerleşik olduğunu belirtti. Bu bağlamda şirket, isteklerin OpenAI tarafından saklanmadığını ve kullanıcıların IP adreslerinin gizlendiğini ifade etti. Kullanıcıların ChatGPT hesaplarını bağlamayı da seçebileceğini aktaran şirket, bu durumda veri tercihlerinin ChatGPT'nin politikaları kapsamında geçerli olacağını dile getirdi. 

Geçmişte OpenAI'ın kurucu ekibinde yer alan Elon Musk, uzun süredir OpenAI'ı eleştirmesi ve kendi yapay zeka şirketi xAI ile gündemde. Mart ayında xAI'ın Grok'unun açık kaynak olarak yayınlanacağını açıklayan Elon Musk, bu yolu tercih etmeyen OpenAI için "OpenAI bir yalan." ifadesini kullandı. Oysa Elon Musk'ın geçmiş yazışmaları, açık kaynak yapay zeka konusunda OpenAI ile aynı görüşte olduğunu gösteriyordu. Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI,Mayıs ayında 6 milyar dolar yatırım aldı. Elon Musk, OpenAI ile kavgasında OpenAI ile iş birliği yapan tüm teknoloji devlerini hedefe alacak gibi görünüyor. Elon Musk'ın iddialarının doğruluğunu ise bize zaman gösterecek. 

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.