SAP, dijital rehberlik platformu WalkMe'yi 1,5 milyar dolara satın alıyor

WalkMe, kullanıcıların yazılım ve web sitelerini daha verimli ve kolay kullanmalarını sağlayan bir dijital rehberlik platformu olarak faaliyet gösteriyor.
SAP, dijital rehberlik platformu WalkMe'yi 1,5 milyar dolara satın alıyor

Kurumsal yazılım şirketi SAP, geçen sene eylül ayında yeni nesil yapay zeka destekli asistanı olan Joule'u duyurmuştu. Şirket, şimdi de dijital dönüşüm stratejisini güçlendirmek için satın almalara devam ediyor. SAP bu kapsamda, dijital rehberlik platformu WalkMe'yi 1,5 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıkladı. Bu satın almanın 2024'ün üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

SAP, WalkMe'nin hisse başına 14 dolar teklif etti. İlginçtir ki bu teklif, WalkMe'nin salı günü kapanış fiyatı olan 9,64 dolara göre yüzde 45'lik bir artış anlamına geliyor. WalkMe, 2021'de halka açıldığından bu yana değer kaybetmişti. Pandemi döneminde değeri 2,8 milyar dolara ulaşmışken, sonrasında 600 milyon dolar civarına kadar düşmüştü. 

WalkMe, Dan Adika, Rafael Sweary, Eyal Cohen ve Yuval Shalom Ozanna tarafından 2011 yılında kuruldu. Şirket, kullanıcıların yazılım ve web sitelerini daha verimli ve kolay kullanmalarını sağlayan bir dijital rehberlik platformu olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, başlangıçta web sitelerinde gezinmeyi basitleştirmek amacıyla gerçek zamanlı rehberlik sunuyordu. Şimdi ise kullanıcıların yeni yazılım özelliklerini öğrenmelerine ve yazılımları daha etkili kullanmalarına yardımcı oluyor.

WalkMe, kullanıcıların yazılım veya web sitelerinde gezinmelerine yardımcı olmak için ekranda beliren baloncuğu ve rehberlik araçları sunuyor. Bu, kullanıcıların adım adım talimatlar alarak işlemlerini tamamlamalarını sağlıyor.

Şirket, yazılım kullanıcılarına otomatik olarak yardım ediyor. Böylece kullanıcıların bir destek ekibiyle iletişime geçmesine gerek kalmıyor. WalkMe, kullanıcıların yazılımı nasıl kullandığını analiz ediyor. Bu verileri kullanarak kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.