SAP'den yapay zeka destekli asistan: Joule

Yapay zeka odağındaki çalışmalarına devam eden SAP, yeni nesil yapay zeka destekli asistanı olan Joule'u duyurdu.
SAP'den yapay zeka destekli asistan: Joule

SAP'nin, yapay zeka tabanlı insan kaynakları platformu olarak hizmet veren SwoopTalent'ı satın aldığını 2021 yılında sizlere aktarmıştık. Yapay zeka odağındaki çalışmalarına devam eden SAP, yeni nesil yapay zeka destekli asistanı olan Joule'u duyurdu.

Joule yapay zeka asistanı, SAP’nin kurumsal bulut çözüm portföyünün tamamında yer alacak ve kullanıcılarına SAP’nin çözüm portföyünün yanı sıra, üçüncü taraf kaynaklardan da proaktif ve bağlamsal içgörüler sağlayacak. Birden fazla sistemde yer alan verileri hızlı bir şekilde sıralayarak kullanıcılarının işlerini daha hızlı halletmesine odaklanan Joule, kullanıcılarının mevzuatla uyumlu bir şekilde daha iyi iş sonuçları elde etmesine de olanak tanıyor.

SAP tarafından aktarılan bilgilere göre Joule, insan kaynaklarından finansa, tedarik zincirinden satın alma ve müşteri deneyimine kadar SAP uygulamaları ve SAP Business Technology Platform’un (SAP BTP) içine yerleştirilecek. Joule, kullanıcılarının sorularını SAP portföyü ve üçüncü taraf kaynaklardan aldığı iş verileri, metinler, görseller ile yanıtlayacak.

Küresel çapta neredeyse 300 milyon kurumsal kullanıcının düzenli olarak SAP bulut çözümleriyle çalıştığını belirten SAP CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Christian Klein, Joule'un işletmelerin ve onlara güç veren ekiplerinin çalışma şeklini yeniden tanımlayacağını belirtti.

Joule'un müşterilerin en acil sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için iş zekasına (business AI) yönelik amaca uygun, güvenilir ve sorumlu bir yaklaşımı temel aldığını da paylaşan Klein, yapay zeka asistanının yalnızca "ne dediğinizi" değil, neyi kastettiğinizi anlayacağını da sözlerine ekledi.

Son olarak Joule'un bu yılın Kasım ayında SAP SuccessFactors ve SAP Start ile, gelecek yılın başında ise SAP S/4HANA Cloud’un genel sürümü ile satışa sunulacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.