SAP, yapay zeka tabanlı İK platformu SwoopTalent'ı satın aldı

SAP, şirketlerin yetenek sistemlerini ve verilerini analitik, geçişler ve makine öğrenimi için otomatik olarak birbirine bağlayan bir platform olarak faaliyet gösteren SwoopTalent'ı satın aldığını açıkladı.
SAP, yapay zeka tabanlı İK platformu SwoopTalent'ı satın aldı

SAP, şirketlerin yetenek sistemlerini ve verilerini analitik, geçişler ve makine öğrenimi için otomatik olarak birbirine bağlayan bir platform olarak faaliyet gösteren SwoopTalent'ı satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın finansal şartları ise paylaşılmadı. 

2012 yılında Satish Sallakonda ve Stacy Chapman tarafından kurulan ABD merkezli SwoopTalent, doğal dil işleme yeteneği sunan, yapay zeka ve farklı insan kaynakları sistemlerinden ve iş akışlarından gelen verileri birleştiren, analiz eden, aynı zamanda eğiten makine öğrenimi ile desteklenen bir platform. SwoopTalent, yeteneklerden ilgi alanlarına ve öğrenme tercihlerine kadar bir kuruluşun çalışanlarının verilerini sürekli güncelliyor; böylelikle işverenlerin çalışanları şirket içi girişimler, öğrenme kursları ve daha fazlasıyla eşleştirmesine olanak tanıyor.

SwoopTalent'ın yetenek veri havuzu, verilerle yapılması gerekenleri yapmayı kolaylaştırarak HR Tech'in etkisini artırmayı hedefliyor. Şirketin müşterileri arasında Teradata, Randstad, IBM, Juniper Networks gibi şirketler bulunuyor. 

Satın almanın bir parçası olarak SAP, SwoopTalent'ın teknolojisini kendi SuccessFactors Human Experience Management Suite adlı platformuna yerleştireceğini ve SAP müşterilerine projeler, burslar, şirket içi işler, mentorluklar ve kurslar dahil olmak üzere insan kaynakları girişimlerinin bir görünümünü sunacağını söylüyor.

Bu satın alma, SAP'nin iş süreci tasarımı, yönetimi ve analiz şirketi olan Signavio'yu yaklaşık 1 milyar dolarlık satın almasının ardından SAP'nin en yeni satın alımı olarak karşımıza çıkıyor. SAP, 2020'de ise web anketleri oluşturmak için bir platform olan Qualtrics'i 8 milyar dolara satın almıştı. Onun akabinde ise çok kanallı pazarlama girişimi Emarsys'i satın alınmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.