Dakikalık araba kiralama platformu TikTak, 3 milyon dolar yatırım aldı

TikTak'ın 3 milyon dolarlık yatırım turu, Hedef Filo’nun liderliğinde gerçekleşti.
Dakikalık araba kiralama platformu TikTak, 3 milyon dolar yatırım aldı

Hedef Filo'nun TikTak by Hedef Filo çözümü ile birlikte dakikalık araç kiralamaya adım attığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Hedef Filo'dan ayrılarak ayrı bir şirket olarak yoluna devam eden TikTak, 3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 

Söz konusu 3 milyon dolarlık yatırım turu, Hedef Filo’nun liderliğinde gerçekleşti. Hedef Filo’nun haricinde ise yatırım turuna, ülkemizin önde gelen melek yatırımcılarından Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın ve Fırat İşbecer’in de dahil olduğu bireysel yatırımcılar da katıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre 3 milyon dolarlık bu ilk yatırım, seri A turu öncesi organizasyonunun büyümesi ve teknolojik altyapı geliştirmeleri için kullanılacak. TikTak'ın değerlemesinin paylaşılmadığını da ekleyelim. Geçtiğimiz Mayıs ayından beri hizmet veren TikTak, 14 ay içinde 1 milyonu aşkın kiralama gerçekleştirdi.

TikTak tarafından paylaşılan bilgilere göre platformun 450 bin kullanıcısı ve 30 farklı marka - model otomobili bulunuyor. TikTak'ın İstanbul'da toplamda 2 bin otomobil ile hizmet verdiğini de ekleyelim. TikTak, önümüzdeki dönemde farklı marka ve modelleri otomobil portföyüne katarak yurt içi ve yurt dışında faaliyet alanını genişletmeye devam da edecek.

TikTak’ın araç portföyüne önümüzdeki dönemde elektrikli araçları da ekleyerek kullanıcılarının hizmetine sunacaklarını belirten TikTak’ın kurucusu Ersan Öztürk, 30 yaşın altındaki yeni neslin dünya genelinde hem çevreye daha duyarlı olduğunu hem de satın alma kültüründen vazgeçmeye başladığını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.