Felç geçiren hastalar için yeni bir tedavi sunan BrainQ, 40 milyon dolar yatırım aldı

Odağına felç geçiren hastaları ve felç sonrasındaki tedavilerini alan BrainQ, 40 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 40 milyon dolarlık yatırım, Hanaco Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Felç geçiren hastalar için yeni bir tedavi sunan BrainQ, 40 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan BrainQ, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Odağına felç geçiren hastaları ve felç sonrasındaki tedavilerini alan BrainQ, 40 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 40 milyon dolarlık yatırım, Hanaco Ventures liderliğinde gerçekleşti.

40 milyon dolarlık yatırım turuna Hanaco Ventures'ın haricinde Dexcel Pharma, Peregrine Ventures ve şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan OurCrowd, Norma, Sailing Capital, IT Farm, Millhouse ve Qure firmaları da katıldı.

Alınan 40 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte BrainQ girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 50 milyon dolara ulaştı. 2016 yılında Prof. Esther Shohami, Yaron Segal ve Yotam Drechsler tarafından kurulan BrainQ, felç geçiren hastalar için yeni bir tedavi sunuyor. 

Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, BrainQ'unun tedavisinin ABD'de yer alan bazı hastanelerde kullanılması için harcanacak. Uzmanlara göre BrainQ'unun sunduğu tedavi yöntemi felç geçiren hastalar için uzun zamandır ortaya çıkan en iyi tedavi.

Bildiğiniz üzere felç geçiren hastaların eski hallerine dönebilmeleri için en geçerli yöntem olarak karşımıza fizik tedavi çıkıyor. BrainQ ise adından da anlaşılabileceği üzere odağına insan beynini alarak bir tedavi geliştiriyor. BrainQ, insan beyninin yerel ortamını değiştirerek daha iyi çalışmasını sağlıyor ve böylelikle felç geçiren hastalar için hızlı ve etkili bir tedavi yöntemi sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.