Databricks, veri otomasyon platformu Tabular'ı satın aldı

Databricks tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bulutta depolanan verileri optimize etmeye yardımcı olan bir girişim olarak hizmet veren Tabular'ı satın aldı.
Databricks, veri otomasyon platformu Tabular'ı satın aldı

Veri analitiği ve yapay zeka teknolojilerine odaklanan Databricks'in yapay zeka veri kümesi yönetimi girişimi Lilac'ı satın aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Eylül ayında ise 500 milyon dolar yatırım alan Databricks, tekrar yeni bir satın alma ile karşımıza çıktı. 

Databricks tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bulutta depolanan verileri optimize etmeye yardımcı olan bir girişim olarak hizmet veren Tabular'ı satın aldı. Databricks CEO'su Ali Ghodsi'nin bir röportajda paylaştığı bilgilere göre satın alma bedeli 1 milyar doların üzerinde.

Databricks, Tabular satın alması ile birlikte Snowflake ile olan rekabetinde bir adım öne geçmeyi hedefliyor. Şirketlere yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Tabular'ı satın almak için Snowflake de bir teklif verdi. Fakat bu yarışın kazananı Databricks oldu.

2021 yılında Daniel Weeks, Jason Reid ve Ryan Blue tarafından ABD'de kurulan Tabular, büyük analitik veri kümeleri için açık kaynak standardı olan Apache Iceberg tarafından desteklenen bağımsız bir veri otomasyon platformu sunuyor. Yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz ve Altimeter Capital gibi önemli isimlerin de yer aldığı Tabular'ın bugüne kadar 37 milyon dolar yatırım topladığını da paylaşalım.

Hatırlatmak gerekirse Databricks, geçtiğimiz aylarda MosaicML, Arcion ve Lilac girişimlerini de satın almıştı. Tabular, Databricks'in son 1 yıl içinde gerçekleştirdiği dördüncü satın alma oldu. Satın almalar ile büyümeye devam eden Databricks'in yakın zaman içinde yeni satın alma haberleri ile karşımıza çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.