Amazon'dan hasarlı ürünleri gönderim öncesi yapay zeka ile yakalayan teknoloji: Project PI

Project PI, müşterilere gönderilmeden önce ürünlerdeki hasarı görmek veya yanlış renk ya da boyutta olup olmadıklarını belirlemek için üretimsel yapay zekayı kullanıyor.
Amazon'dan hasarlı ürünleri gönderim öncesi yapay zeka ile yakalayan teknoloji: Project PI

Online alışverişin belki de en sıkıcı noktalarından biri gelen ürünün hasarlı veya yanlış olması ve bunun akabinde gerçekleşen iade/değişim süreci. Ancak gelişen teknoloji bu sıkıntıları rafa kaldırmak üzere. Bu kapsamda Amazon, oldukça önemli bir adım attı ve hasarlı ürünleri gönderim öncesi tespit eden bir teknoloji geliştirdi. 

Amazon'un Project PI yazılımı, müşterilere gönderilmeden önce ürünlerdeki hasarı görmek veya yanlış renk ya da boyutta olup olmadıklarını belirlemek için üretimsel yapay zeka ve bilgisayar görüşünü birleştiriyor.

Sistem, müşterilere giden ürünlerin, ürünleri tarayan bir tünelden geçmesi şeklinde çalışıyor. Görüntülere bakan ve kutuların içlerinde ne olduğunu anlayan bir tür yapay zeka olan bilgisayarla görü programı, ürünlerde hasar olup olmadığını kontrol ediyor. Bir şey bulursa, sistem kusuru değerlendirirken ve temel nedeni bulmak için benzer ürünlerde bir sorun olup olmadığını belirlerken o ürün izole ediliyor.

Kaynak: Amazon

Amazon'a göre, Project PI bazı Kuzey Amerika depolarında aktif ve yıl boyunca daha fazla depoda kullanılacak. Geçen yıl Amazon, müşteriler sipariş düğmesine basmadan önce sorun yaşama eğiliminde olan ürünleri vurgulamak için sık iade edilen ürünleri işaretleyen farklı bir sistemi kullanıma sunmuştu. 

Şirket, insanlardan oluşan Amazon çalışanlarının Project PI'ın işaretlediği ürünleri inceleyerek Amazon'un Second Chance satış sitesinde indirimli bir fiyatla satılıp satılmayacağına ya da başka bir yere bağışlanıp bağışlanmayacağına karar verebileceklerini de söylüyor. 

Tüm bunların yanı sıra Amazon, müşterilerin aldıkları ürünlerden neden memnun olmadıklarını araştırmak için çok modlu bir büyük dil modeli üzerinde çalışıyor. Yapay zeka aracı, müşterilerin geri bildirimlerinde söylediklerini inceliyor ve ardından işlerin nerede yanlış gittiğini bulmaya çalışmak için Project PI ve diğer veri kaynaklarındaki görüntüleri tarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.