Apple, iOS 18 ile birlikte Ayarlar ve Kontrol Merkezi'nin tasarımını değiştirebilir

WWDC 2024'te iOS'in yeni versiyonu olan iOS 18'i tanıtacak olan Apple, Ayarlar ve Kontrol Merkezi'nde tasarım değişikliklerine gidebilir.
Apple, iOS 18 ile birlikte Ayarlar ve Kontrol Merkezi'nin tasarımını değiştirebilir

10 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan WWDC 2024'te tanıtılması beklenen yenilikleri geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Apple'ın yapay zeka konusunda şu an için rakiplerinin gerisinde kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu nedenle WWDC 2024'ün ana odağının yapay zeka olması bekleniyor. 

Apple odağında yaptığı başarılı tahminler ile tanınan Bloomberg'den Mark Gurman, WWDC 2024 çerçevesinde yapay zekanın dışında da önemli değişikliklerin karşımıza çıkacağını paylaştı. Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre hem iPhone hem de Mac modellerindeki Ayarlar kısmı tamamen değişecek. 

Her yıl işletim sistemlerinin yeni versiyonları karşımıza çıksa da Ayarlar sekmesi uzun zamandır benzer bir tasarımı kullanıyor. Gurman'a göre iOS 18 ve macOS 15 versiyonları ile birlikte Ayarlar sekmesi tasarım anlamında büyük bir değişikliğe uğrayacak. Ayarlar sekmesinin daha kullanıcı dostu bir arayüz ve daha iyi bir arama özelliği sunması bekleniyor.

Tasarım anlamında değişecek olan bir diğer kısım ise Kontrol Merkezi olacak. iPhone'larda yer alan ve çeşitli özelliklere hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayan Kontrol Merkezi, iOS 18 ile birlikte değişecek. Gurman'ın paylaştığı bilgilere göre iOS 18'de yeni bir müzik widgetı ve akıllı ev sistemleri için iyileştirmeler de bulunacak.

Mesajlar uygulaması da yenilenecek uygulamalar arasında yer alıyor. Mesajlar uygulamasında kelimeleri bir animasyonla canlandırmanızı sağlayacak yeni bir özelliğin kullanıma sunulması bekleniyor. Fotoğraflar uygulaması da daha başarılı bir kullanıcı deneyimini sunmak adına tasarım değişiklikleri yaşayacak.

Hatırlatmak gerekirse Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro, geçtiğimiz yıl düzenlenen WWDC 2023'te tanıtılmıştı. Bu yıl ise etkinlik çerçevesinde visionOS 2.0 sürümünün tanıtılması bekleniyor. Her zaman olduğu gibi, 10 Haziran 2024 tarihinde WWDC etkinliğini sizlere canlı bloglama ile aktaracağız. 10 Haziran'da görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.