Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, 6 milyar dolar yatırım aldı

xAI'ın 6 milyar dolarlık B serisi yatırım turunun katılımcıları arasında Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity, Suudi Prens Alwaleed Bin Talal ve Kingdom Holding yer alıyor.
Elon Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, 6 milyar dolar yatırım aldı

Elon Musk'ın yapay zeka şirketi olan xAI'ın 1 milyar dolarlık yatırım arayışında olduğunu geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün xAI tarafından paylaşılan yeni bir açıklamaya göre şirket, aradığı yatırım miktarından çok daha fazlasını topladı. 

Paylaşılan bilgilere göre xAI, B serisi yatırım turunda 6 milyar dolar yatırım aldı. xAI'ın 6 milyar dolarlık B serisi yatırım turunun katılımcıları arasında ise Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity, Suudi Prens Alwaleed Bin Talal ve Kingdom Holding yer alıyor.

Alınan 6 milyar dolarlık yeni yatırım ile birlikte xAI şirketinin değerlemesi 24 milyar dolara ulaştı. Karşılaştırmak gerekirse şirketin yatırım öncesindeki değerlemesi 18 milyar dolar seviyesindeydi. Açıklamada yer alan bilgilere göre 6 milyar dolarlık yeni yatırım, şirketin ürünlerini pazara sunması, gelişmiş bir altyapı oluşturması ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırması için kullanılacak.

xAI'ın Grok'u desteklemek için süper bilgisayar geliştireceğini de gün içinde sizlere aktarmıştık. Söz konusu yatırımın önemli bir kısmının bu hamle için kullanılması da sürpriz olmayacaktır.

2023 yılının Temmuz ayında Elon Musk tarafından ABD'de kurulan xAI, temelinde bir yapay zeka şirketi olarak ön plana çıkıyor. OpenAI, Google, Anthropic ve Mistral AI gibi yapay zeka odaklı şirketlerle rakip konumda yer alan xAI, ChatGPT rakibi yapay zeka çözümü olan Grok'u geçtiğimiz Kasım ayında görücüye çıkarmıştı.

Henüz 1. yılını doldurmayan xAI, kısa süre içinde oldukça büyük bir yatırım almış oldu. Şirketin rakipleri konumunda yer alan OpenAI'ın 11 milyar dolar, Anthropic'in ise 7 milyar doları aşkın yatırım aldığını da hatırlatalım. Şu an için rakiplerinin gerisinde gibi görünen Grok'un gelecekte daha başarılı bir çözüme dönüşüp dönüşmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.