Elon Musk, xAI için 1 milyar dolarlık yatırım arayışında

Bir SEC dosyasına göre Musk, adı açıklanmayan dört yatırımcıdan xAI için şimdiye kadar yaklaşık 135 milyon dolar yatırım aldı.
Elon Musk, xAI için 1 milyar dolarlık yatırım arayışında

Yapay zeka teknolojisine olan ilginin artışı, küçük işletmelerden büyük şirketlere herkesi bu alanda bir şeyler yapmaya itti. Bu kapsamda Elon Musk da xAI'ı tanıtmıştı ve akabinde Elon Musk'ın yapay zeka asistanı Grok da hayata geçirilmişti.

Şimdi ise Elon Musk, xAI Corp. için 1 milyar dolarlık yatırım arayışında. Bir SEC dosyasına göre Musk, adı açıklanmayan dört yatırımcıdan şimdiye kadar yaklaşık 135 milyon dolar yatırım aldı ve ilk satış 29 Kasım'da gerçekleşti. Bu da 1 milyar dolarlık hedefine ulaşması için hala yaklaşık 865 milyon doları olduğu anlamına geliyor.

Musk, temmuz ayında xAI'ı kurduğunu ve Google ve OpenAI gibi şirketlerin yapay zeka hizmetlerine karşı rekabet edeceğini açıklamıştı. Şirket, aralarında Google, Microsoft, OpenAI, DeepMind, X Corp. ve Tesla şirketlerinin eski çalışanlarının da bulunduğu birçok önemli isimle birlikte kuruldu.

xAI, Musk'ın OpenAI'nin ChatGPT'sine, Google'ın Bard'ına veya Anthropic'in Claude'una cevabı olan Grok üzerinde çalışıyor. Bu ürün sadece iki aydır geliştiriliyor, ancak Grok'un yakında X Premium+ aboneleri için beta olarak yayınlanması bekleniyor. Grok'un X'te yayınlanan gerçek zamanlı bilgilerle güncelleme yapabileceği iddia ediliyor. Yapay zeka uygulamalarının aksine, Grok'un daha az sansüre sahip olduğu ya da xAI'nin tanımıyla diğer yapay zeka sistemlerinin çoğu tarafından reddedilen soruları yanıtladığı belirtiliyor.

Musk, OpenAI'ın kurucu ortaklarından biriydi, ancak 2018'de yönetim kurulundan ayrılmıştı. Yani bu hamleler Musk'ın yapay zeka alanındaki ilk adımları değil. xAI'ın 1 milyar dolar yatırım toplayıp toplayamayacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.