Blockchain oyunları, 2024'ün ilk çeyreğinde sektörde yüzde 30'luk bir pazar payı elde etti

Blockchain oyunları ve Web3 teknolojisi, oyun içi varlıkların yönetimini ve gerçek dünya değerine dönüştürülmesini sağlıyor. Bu alandaki büyüme, farklı platformlar ve oyun geliştiricileri tarafından hızlandırılıyor.
Blockchain oyunları, 2024'ün ilk çeyreğinde sektörde yüzde 30'luk bir pazar payı elde etti

Blockchain oyunları, ilk olarak blockchain teknolojisinin popüler hale gelmesiyle birlikte ortaya çıktı. 2009'da Bitcoin ve 2015 yılında Ethereum'un piyasaya sürülmesinin ardından blockchain teknolojisinin yaygınlaşması, dijital varlıkların merkezi olmayan bir şekilde transfer edilmesini mümkün kıldı. Bu teknoloji, oyun dünyasında da büyük bir etki yarattı.

Bu teknolojinin benimsenmesiyle oyun geliştiricileri ve topluluklar, karakter, eşya, token gibi oyun içi varlıkların blockchain üzerinde kaydedilmesi ve yönetilmesi fikrine ilgi göstermeye başladılar. Bu durum oyunculara, oyun içi varlıklarını gerçek dünya değerine dönüştürme ve takas etme olanağı sundu.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.