Yapay zeka ile müzik üretmenizi sağlayan Suno, 125 milyon dolar yatırım aldı

125 milyon dolarlık yatırım turunun katılımcıları arasında ise Lightspeed Venture Partners, Matrix, Founder Collective, Nat Friedman ve Daniel Gross gibi önemli isimler yer alıyor.
Yapay zeka ile müzik üretmenizi sağlayan Suno, 125 milyon dolar yatırım aldı

Kendi müziklerinizi oluşturmanızı sağlayan bir yapay zeka aracı olarak karşımıza çıkan Suno'yu ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Metinsel komutlarla kendi müziklerinizi üretmenizi sağlayan Suno, yatırım aldığını duyurdu.

Suno tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 125 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı. 125 milyon dolarlık yatırım turunun katılımcıları arasında ise Lightspeed Venture Partners, Matrix, Founder Collective, Nat Friedman ve Daniel Gross gibi önemli isimler yer alıyor.

Suno'nun paylaştığı bilgilere göre alınan yatırım, şirketin ürün geliştme sürecini hızlandırmak ve ekibini büyütmek için kullanılacak. 

2022 yılında Georg Kucsko, Keenan Freyberg, Martin Camacho ve Mikey Shulman tarafından ABD'de kurulan Suno, yapay zeka ile müzik üretimine odaklanıyor. Suno'yu kullanarak bestelerle birlikte şarkı sözleri üretebileceğinizi de ekleyelim. Ürettiğiniz şarkının tarzını ise yazacağınız komutlarla ya da rastgele tarz oluşturma butonuyla değiştirebiliyorsunuz. Komut başına ise 2 şarkı üretimi gerçekleşiyor.

Şu an için v3 ile şarkılar üreten Suno, platformunun yeni versiyonu üzerinde de çalışıyor. Suno'nun danışmanları arasında ise 3LAU, Aaron Levie, Alexandr Wang, Amjad Masad, Andrej Karpathy, Aravind Srinivas, Brendan Iribe, Flosstradamus, Fred Ehrsam, Guillermo Rauch ve Shane Mac gibi müzik endüstrinden önemli isimler de bulunuyor.

Suno'nun kısa süre içinde oldukça büyük bir kitleye ulaştığını da ekleyelim. Yaklaşık 1 yıl içinde Suno platformunda 10 milyondan fazla kişi müzik üretti. Suno'nun Microsoft ile iş birliğine gittiğini de ekleyelim. Şirket, yapay zeka modelini doğrudan Microsoft'un Copilot yazılımına entegre etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.