Norveç merkezli oyun stüdyosu BitPet, WePlay Ventures'tan yatırım aldı

Artırılmış Gerçeklik tabanlı mobil stüdyo BitPet, WePlay Ventures ve stratejik melek yatırımcılardan yatırım aldığını duyurdu.
Norveç merkezli oyun stüdyosu BitPet, WePlay Ventures'tan yatırım aldı

Artırılmış Gerçeklik tabanlı mobil stüdyo BitPet, WePlay Ventures ve stratejik melek yatırımcılardan yatırım aldığını duyurdu. Girişim, bu yatırımı WePlay HUB Hızlandırıcı Programı’ndan mezun olduktan sonra aldı. Yatırımın finansal detayları henüz açıklanmadı.  

Yatırım turuna, WePlay Ventures’ın yanı sıra altı melek yatırımcı daha katıldı. Melek yatırımcılar arasında İngiltere merkezli oyun şirketi Kwalee’nin Başkan Yardımcısı koltuğunda oturan John Wright ve Londra merkezli oyun yayıncısı Matchingham Games kurucusu Fatih Haltaslı da yer alıyor. 

BitPet, Mathias Grønstad ve Kahoot’un kurucu ortağı Profesör Alf Inge Wang tarafından 2020 yılında kuruldu. Girişim, konum tabanlı ve artırılmış gerçeklik (AR) oyunu aracılığıyla günlük fiziksel aktiviteyi eğlenceli bir deneyime dönüştürmeyi hedeflemekte.  BitPet, bu yatırım turu ile birlikte AR tabanlı mobil oyununu kullanıcılara sunacak.

BitPet'in konsepti, Wang'ın oyun teknolojisi alanında profesör olduğu Norveç'teki NTNU'da yapılan exergame araştırmalarına dayanıyor. Oyuncuların dijital evcil hayvanlarıyla vakit geçirdikleri bir konsept sunan BitPet'te oyuncular evcil hayvanlarını geliştirip ve şekillendirebiliyor. Oyuncular evcil hayvanlarını AR kullanarak çeşitli yerlerde veya oyunun özelleştirilebiliyor. Aynı şekilde 3D dünyasında fotoğraflayıp ardından günlük temalı fotoğraf yarışmalarında evcil hayvanlarını sergileyebiliyor.

Bunlara ek olarak oyuncular, oyunun konum tabanlı özelliklerini kullanarak kaynak toplayabildikleri ve evcil hayvanlarını gezdirebildikleri için yürümeye teşvik ediliyor. Oyun, aynı zamanda Pokémon GO'nun yaratıcısı Niantic ile yapılan ortaklık sayesinde ortak konumlu çok oyunculu bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor.

WePlay HUB Hızlandırıcı Programı’nın ilk mezunlarından olan stüdyo, aynı zamanda geçtiğimiz dönemde İskandinavya'nın önde gelen hızlandırıcılarından StartupLab'in de bir parçası olarak karşımıza çıktı. 

BitPet Kurucu Ortağı Mathias Grønstad, WePlay Ventures ve stratejik melek yatırımcıların desteğini almaktan heyecan duyduklarını dile getirdi: 

"WePlay HUB’ın 12 haftalık Hızlandırma Programı ile birlikte yatırım yolculuğumuza giden yolda global çapta mentorlar ile business ve teknik alanlarda kendimizi geliştirme fırsatı bulurken WePlay HUB’ın kendi içerisinde yaratmış olduğu ekosistem ile birçok güçlü bağlantı kurma fırsatı yakaladık.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.