2023'ün Ekim ayında Albaraka Türk'ün bünyesinde, girişimcilerin hızlandırma olanakları ile desteklendiği Albaraka Garaj'ın 7'inci dönem başvurularını almaya başladığını sizlere aktarmıştık. Albaraka Garaj; girişimleri bankanın stratejik hedeflerine uygunluk, ekip tecrübesi, girişimin pazarı ve olgunluk seviyesi gibi kriterlere göre değerlendirerek ön hızlandırma ve hızlandırma süreçlerine devam ediyor.
Albaraka Garaj’ın 7. dönemi 11 girişimle başladı. Hızlandırma programına dahil olan girişimlere 300 bin liraya kadar hibe, mentorluk, eğitim ve farklı lokasyonlarda ofis imkanı gibi destekler sunuluyor.
Girişimlere yaşam döngüsü boyunca desteklemeyi hedefleyen Albaraka Garaj; AlbarakaTech Global, Albaraka API, APY Ventures, Albaraka Portföy Yönetimi, Insha Ventures gibi Albaraka Türk iştirakleriyle iş birliği olanaklarının yanı sıra çeşitli global araçları da kapsayan geniş bir yan hak paketini de girişimlerin kullanımına sunuyor.
Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, "Bu yıl, Albaraka Garaj'a başvuran yüzlerce girişim arasından seçilen ve ön hızlandırma programını başarıyla tamamlayan 11 girişim, ana hızlandırma programına dahil olmaya hak kazandı. Öncü bankacılık anlayışımızla, iyi fikirlerin ve girişimcilerin yanında olmaya ve destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Albaraka Garaj'ın 7. dönemine seçilen girişimler
Alcago: Video reklamları oyunlaştırma teknolojisiyle güçlendiren bir girişim olarak tanımlanıyor. Reklamların kullanıcılar üzerindeki etkilerini analiz etmektedir ve tüketicilere orijinal ürünleri uygun fiyatlarla alma imkânı sunmayı hedefliyor.
Coridor: Kurumsal sosyal sorumluluk projelerini oyunlaştırarak markalara deneyimsel pazarlama hizmeti sunan bir mobil uygulama girişimi olarak biliniyor.
DEBI: İşletmelerin veri tabanlarına, uygulamalarına ve dosya sistemlerine hakim bir veri analizi uygulamakta ve anlamsal dosya arama motoru sağlayan yapay zeka asistanı oluşturuyor.
Grower: Pazarlama verilerini entegre ederek dijital pazarlama yapmak isteyenlere uyarılar, bildirimler ve görevler atan bir girişim olarak hizmet veriyor.
İnstudyo: Kurumların iç iletişim süreçlerini tek bir platformda toplayarak süreç optimizasyonu sağlamayı amaçlayan bir girişim olarak biliniyor.
Joysper: Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara kişiselleştirilmiş ve etkileşim odaklı eğitim sunan yapay zeka destekli bir eğitim teknolojileri girişimi olarak ön plana çıkıyor.
Kuasar Video: Müşteri davranışlarını analiz ederek işletmelere kişiselleştirilmiş video içerikleri oluşturan ve dağıtma imkânı sunan bir girişim olarak biliniyor.
Leasingim: Leasing'e konu mal/ürün satışı yapan makinecileri, bu makineleri almak isteyenleri ve leasing kurumlarını dijital danışman eşliğinde bir araya getiren bir girişimdir.
Midle: Markaların, kişi ve kurumların Web2 ve Web3 ekosistemlerinde kullanıcı kazanımını arttıran bir web uygulaması girişimi olarak tanımlanıyor.
Pivony: Farklı veri kaynaklarındaki tüketici düşüncelerini büyük veri ve yapay zeka ile iç görülere dönüştürebilen bir girişim olarak biliniyor.
Yedir App: Mahallenizdeki yetenekli, sertifikalı ev aşçıları ile buluşan, lezzetli, sağlıklı ve taze yemekleri kullanıcılara dijital ortamdan ulaştıran bir girişim olarak ön plana çıkıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap