Microsoft Paint'in yapay zeka destekli görsel üreticisi: Cocreator

Cocreator, metne dayanan komutlar ve Paint uygulamasında yaptığınız çizimler aracılığıyla yeni görseller üretiyor. 
Microsoft Paint'in yapay zeka destekli görsel üreticisi: Cocreator

Microsoft Paint, Cocreator isimli yapay zeka destekli görsel üreticisine kavuşuyor. Difüzyon tabanlı algoritmalara sahip olan Cocreator, metne dayanan komutlar ve Paint uygulamasında yaptığınız çizimler aracılığıyla yeni görseller üretiyor. 

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre, şirket bir süredir Paint için yapay zeka destekli görsel üretimi üzerinde çalışıyor. Hatta geçtiğimiz son bahar aylarından bu yana Cocreator'ın erken aşama sürümleri, geliştiricilere ve Windows Insider programı üyelerine açıldı.

Microsoft'un yeni ürün ailesi olan Copilot+ PC modellerini duyurulmasıyla birlikte Paint'in Cocreator özelliği de kullanıcılara resmi olarak açıldı. 

Şirket, Surface etkinliğinde Cocreator'ın bir görüntü oluşturmak için kendi çizimlerinizi metin komutlarıyla nasıl birleştirdiğini gösterdi. Cocreator, bir “yaratıcılık kaydırıcısı” özelliği de sunuyor. Bu özellik sayesinde orijinal sanatınıza kıyasla yapay zekanın ne kadar devreye girmesini istediğinizi kontrol edebiliyorsunuz. 

Microsoft'un da belirttiğine göre; metin komutları ve kendi fırça darbelerinizin birleşimi daha hızlı düzenlemeler yapmanızı sağlıyor. Böylece DALL-E ya da midjourney gibi başka bir metinden görüntüye oluşturan yapay zeka aracı ile tek başına elde edebileceğinizden daha hassas bir render almanız da söz konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.