Fingate.io, Koç GSYF’den 1,2 milyon dolar yatırım aldı

Fingate.io tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1,2 milyon dolar yatırım aldı. Fingate'in 1,2 milyon dolarlık yatırımı, Koç Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan geldi.
Fingate.io, Koç GSYF’den 1,2 milyon dolar yatırım aldı

Yerli bir fintech olarak karşımıza çıkan Fingate.io'nun 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Fingate.io, aradan geçen kısa süre içinde yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Servis bankacılığı (BaaS) ve açık bankacılık alanlarında hizmetler sunan Fingate.io tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1,2 milyon dolar yatırım aldı. Fingate'in 1,2 milyon dolarlık yatırımı, Koç Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan geldi.

Alper Akcan, Tolga Ulutaş ve Emre Hayretçi tarafından kurulan Fingate.io, 3 yıldır servis bankacılığı ve açık bankacılık alanlarında faaliyet gösteriyor. Bankaların ürün ve hizmetlerine, banka dışı kanallardan da erişim imkanı sağlayan Fingate.io, AlışVeriş Kredim ve ParaPlus isimli ürünlere sahip.

AlışVeriş Kredim, kullanıcıların hızlı, bol seçenekli ve gelişmiş kullanıcı deneyimi ile ürün ve hizmetlere erişmesini sağlayan bir hizmet olarak ön plana çıkıyor. ParaPlus uygulaması ise birden çok kredi kartı kullanan tüketicilerin tüm kartlarını tek bir uygulama aracılığı ile yönetmesini sağlıyor.

Fingate.io olarak bu yatırımın onlara hem bugüne kadar yaptıklarının ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğini hem de bundan sonraki adımları için itici güç olduğunu dile getiren Fingate.io CEO’su Alper Akcan, Türkiye’deki tüm bankaları ve üst seviye üye işyerlerini portföylerine katarak, en büyük finansal dağıtım ağını yaratmayı öncelikli büyüme hedefleri olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.