Yerli fintech Fingate.io, 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Fingate.io'nun 12 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna, Alper Çetinkaya ve İGSAŞ katıldı.
Yerli fintech Fingate.io, 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Servis Bankacılığı (BaaS) ve açık bankacılık alanlarında servisler üreten yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Fingate.io, yatırım aldığını duyurdu. Fingate.io tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Fingate.io'nun 12 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna, Alper Çetinkaya ve İGSAŞ katıldı. Fingate.io, üç yıl önce Alper Akcan, Tolga Ulutaş ve Emre Hayretçi tarafından kuruldu. Hatırlatmak gerekirse Alper Akcan, daha önce Mikro Ödeme’yi kurup başarılı bir şekilde exit etmişti.

Servis bankacığı ve açık bankacılık alanlarında faaliyet gösteren Fingate, bankaların ürün ve servislerine, banka dışı kanallardan da erişime imkan sağlıyor. Kullanıcıların hızlı, seçenekli ve gelişmiş kullanıcı deneyimi ile ürün ve servislere erişmesini sağlayan girişimin ilk servislerinden birisi ise AlışVeriş Kredim. Kullanıcılar, AlışVeriş Kredim servisi ile birlikte online alışverişlerinde alışveriş kredisi ile anında ödeme yapabiliyorlar.

Fingate’in sunduğu tek bir API ile birden çok bankanın kredi servisinin aynı anda çalıştırılabildiğini de ekleyelim. Bu sayede satıcılar, kredi kartı limitlerinin dolmasından kaynaklı başarısız işlem sorununu ortadan kaldırmış oluyorlar.

Fingate tarafından sunulan bir diğer çözüm ise ParaPlus. Birden çok kredi kartı kullananların, tüm kartlarını tek bir uygulamadan yönetmesine odaklanan ParaPlus, hem iOS hem de Android platformlarında mevcut durumda. AlışVeriş Kredim ve ParaPlus gibi servislerle karşımıza çıkan Fingate.io, bu alanda Türkiye’de ve bölgede lider olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.